Meny

Medier: Arrestordren mot Puigdemont utstedes fredag

Demonstranter samlet seg utenfor det katalanske parlamentet for å protestere på fengslingen av åtte katalanske ministre. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansk påtalemyndighet vil utstede arrestordre mot Catalonias avsatte leder Carles Puigdemont fredag, melder Reuters og AFP.

Nyhetsbyråene oppgir at opplysningen kommer fra kilder i det spanske rettssystemet i Madrid.

Torsdag kveld siterte flere medier Puigdemonts advokat Paul Bekaerts, som sa en arrestordre mot den avsatte katalanske lederen allerede er utstedt.

– Jeg har akkurat fått vite fra min klient at arrestordren er blitt utstedt for presidenten og fire av hans ministre, som er i Belgia, sa advokaten.

Demonstrasjoner

I Barcelona og andre katalanske byer samlet flere tusen mennesker seg torsdag kveld til protest- og støttemarkering for de åtte katalanske ministrene som ble fengslet tidligere på dagen.

Politiet anslår at omkring 20.000 mennesker samlet seg utenfor det katalanske parlamentet. 8.000 mennesker skal også ha vært samlet i byene Girona og Tarragona.

– Vi vil ikke gi opp, vi vil ikke mislykkes, vi vil kjempe til siste slutt, sa Marta Rovira, en fremtredende politiker for det katalanske separatistpartiet ERC.

– Vi har alle rettigheter til å leve i et land med mer rettferdighet, verdighet og frihet, sa hun.

I Belgia

Carles Puigdemont kommer til å bli i Belgia og har sagt at han vil samarbeide fullt ut med belgiske myndigheter under prosessen, har hans advokat uttalt.

Puigdemont, som ledet forrige måneds mislykkede forsøk på å løsrive regionen fra Spania, reiste tidligere i uken til Brussel sammen med seks av sine tidligere statsråder.

To av eksstatsrådene har siden returnert til Spania, mens Puigdemont og de øvrige fortsatt oppholder seg i Belgia av hensyn til «egen frihet og sikkerhet».

Populært