Meny

Venstre vil styrke Hæren

– Norge er avhengig av et balansert totalforsvar, og der spiller Heimevernet en avgjørende rolle, sier Abid Q. Raja. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt alternative statsbudsjett går Venstre inn for å bruke ytterligere 250 millioner kroner på Hæren og Heimevernet.

Partiet vil styrke Forsvaret i nord gjennom en oppgradering av stridsvognkapasiteten i Brigaden i Nord-Norge samtidig som Bardufoss beholdes som hovedbase for Bell 412-helikoptrene. I tillegg foreslås det å øke den «skarpe» delen av Heimevernet og tilrettelegge for et bedre kystforsvar med basis i Kystjegerkommandoen,

– Vi mener det må være bortimot 40.000 soldater i Heimevernet, inkludert en operativ avdeling på 5.000. Norge er avhengig av et balansert totalforsvar, og der spiller Heimevernet en avgjørende rolle, sier Venstres medlem av utenriks- og forsvarskomiteen, Abid Q. Raja.

Venstre legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag.

Populært