Meny

Gavin Williamson ny britisk forsvarsminister

Gavin Williamson, her fotografert i Downing Street i London torsdag, er utnevnt til ny forsvarsminister i Storbritannia. Foto: David Mirzoeff / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gavin Williamson er utnevnt til forsvarsminister i Storbritannia, etter at Michael Fallon gikk av etter trakasseringsanklager.

Det melder BBC og flere andre britiske medier. Williamson (41) rykker opp fra posten som statssekretær i det britiske forsvarsdepartementet, og er også innpisker for de konservative i Parlamentet.

Williamson regnes som en trofast støttespiller for statsminister Theresa May, og en stigende stjerne i partiet.

Fallon valgte onsdag kveld å gå av etter at han tirsdag innrømmet å ha befølt journalisten Julia Hartley-Brewer på et kne under en middag i regi av De konservative i 2002.

– En rekke beskyldninger har de siste dagene dukket opp om parlamentsmedlemmer, noen av dem om min egen oppførsel i fortiden. Mange av disse anklagene er usanne, men jeg aksepterer at jeg i min fortid kanskje ikke oppfylte den høye standarden som vi krever av våre væpnede styrker, som jeg har hatt æren av å representere, skrev Fallon i sitt oppsigelsesbrev.

Populært