Meny

LO-leder: Ap trenger flere som har hatt skitt under neglene

Fellesforbundets leder Jørn Eggum krever et tydelig skifte i Arbeiderpartiet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fellesforbund-leder Jørn Eggum er ikke i tvil om at mangelen på kandidater med bakgrunn fra fagbevegelsen bidro til Arbeiderpartiets krisevalg.

– Vi ga tidlig beskjed om at det er en skjevfordeling her, som vi fryktet ville få konsekvenser. At det rett og slett ikke er nok kandidater «som har hatt skoa på», sier Eggum, som sitter i partiets sentralstyre, til VG.

Kritikken kommer etter at det mandag ble kjent at knapt to av fem LO-medlemmer oppga at de stemte på Ap i årets stortingsvalg. Mange av medlemmene har funnet veien til andre venstrepartier. Der Arbeiderpartiet har tapt velgere, har SV nesten doblet sin oppslutning blant medlemmene.

Eggum krever et linjeskifte i partiet:

– Vi må i større grad få med folk som selv har stått i det: Folk som har kjent på det å gå lange skift. Folk som har følt på å ha dårlige arbeidstidsordninger, som gir midlertidighet og ledighet.

Han sier til avisen at han ikke ønsker å gjøre det til en klassesak, men at partiet trenger flere representanter fra for eksempel industri, service, butikk, renhold og helse.

– Det er det vi trenger mer av rundt neste sving. Flere som har hatt skitt under neglene. Da vil folk kjenne seg igjen. Og løfte fram Jonas og et parti som kan kjempe for dem, sier Eggum.

Aktuelt:

Støre avviser valgkamp-tabbe: – Har aldri ønsket å sitte i regjering med Venstre

Redde Ap-ansatte låste seg inn på do og gråt

Populært