Trumps valgkampsjef Paul Manafort siktet for «sammensvergelse mot USA»

<p>Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort på vei i bil fra sitt hjem i Alexandria, Virginia, 30. oktober, etter at siktelsen mot ham ble kjent.</p>
Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort på vei i bil fra sitt hjem i Alexandria, Virginia, 30. oktober, etter at siktelsen mot ham ble kjent. Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates er siktet i forbindelse med Russland-granskingen, melder flere medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver The New York Times.

Nyheten ble kjent mandag morgen lokal tid.

Ifølge avisen er Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort nå formelt siktet.

Manafort har ikke kommentert siktelsen ennå.

Les tiltalebeslutningen her

Hvitvasking av penger

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates er nå siktet for «sammensvergelse mot USA» og hvitvasking av penger.

Siktelsen er tatt ut av spesialetterforsker Robert Muller, som gransker påstander om at Donald Trumps valgkampmedarbeidere samarbeidet med Russland for å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton.

Det er tolv punkter i siktelsen. I tillegg til punktene om sammensvergelse og hvitvasking er de to siktet for å ha unnlatt å ha registrert seg som utenlandske agenter.

Manafort møtte på FBIs kontor

USAs føderale politi FBI bekrefter at Manafort troppet opp på deres kontor i Washington på morgenen.

Flere av anklagene dreier seg om Manaforts tidligere arbeid for partiet til den pro-russiske tidligere ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj.

Ifølge The New York Times og ABC News ble det tatt ut siktelse mot Manafort og Gates fredag, og mandag fikk de to beskjed om å melde seg for føderale myndigheter.

Ordren kom fra spesialetterforsker Robert Muller, som gransker påstander om at Donald Trumps valgkampmedarbeidere samarbeidet med Russland for å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton.

I søkelyset

Manafort har lenge vært i søkelyset i etterforskningen, men innholdet i siktelsen er foreløpig ikke kjent.

Ifølge New York Times har Manafort også vært under etterforskning for skatteunndragelse, hvitvasking og for ikke å ha oppgitt penger han har mottatt for å drive lobbyvirksomhet for Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj.

USAs føderale politi FBI gjennomførte i juli en husransakelse hjemme hos Manafort i Alexandria og tok beslag i en rekke dokumenter som siden er overlatt til etterretningskomiteene i Representantenes hus og Senatet.

Les også: – Skjødesløs, skandaløs og uverdig oppførsel

– Sammensvergelse

President Donald Trump misliker sterkt Muellers etterforskning, og søndag anklaget han i Twitter-meldinger Demokratene for å stå bak.

– Denne russiske sammensvergelsen skjedde aldri. Demokratene bruker denne heksejakten til å bedrive ond politikk, skrev han.

– Demokratene og Hillary Clinton er SÅ skyldige, skrev han videre.

Kompleks sak

Tidligere statsadvokat Barbara McQuade er overrasket over at det alt nå er tatt ut siktelser i saken.

– Det kommer ny informasjon hele tiden. Saken er så kompleks, så det skal et stort juridisk team til for å komme til bunns i alt og ha nok juridisk hold til å ta ut siktelser, sier hun til NBC News.

Spesialetterforsker Robert Mueller, som har et team med 16 toppadvokater som forsøker å komme til bunns i saken, har ikke kommentert siktelsene mot Manafort og Gates.

Personvernpolicy