Spent i Kenya etter omstridt valg

En opposisjonstilhenger foran en brennende barrikade som er laget av materialer fra en eiendom som tilhører en mann fra kikuyu-folket. President Uhuru Kenyatta tilhører kikuyu-folket. Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix
En opposisjonstilhenger foran en brennende barrikade som er laget av materialer fra en eiendom som tilhører en mann fra kikuyu-folket. President Uhuru Kenyatta tilhører kikuyu-folket. Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kenya har havnet i en farlig og uavklart situasjon etter det omstridte valget torsdag, som sittende president Uhuru Kenyatta leder med 97 prosent av stemmene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonens kandidat Raila Odinga boikottet valget. På grunn av opptøyer og vold ble valget utsatt i Odingas kjerneområder vest i landet. Det er ikke klart når valget vil kunne gjennomføres i de fire fylkene.

Ifølge landets valgkommisjon brukte om lag en tredel av velgerne stemmeretten torsdag.

Les mer: Håndgemeng da valglokaler i Kenya åpnet

Torsdagens valg var ment å være en omkamp mellom Kenyatta og Odinga etter at Odinga klaget på gjennomføringen av presidentvalget i august og høyesterett annullerte Kenyattas seier.

Lørdag formiddag var det rolig i områder der opposisjonen står sterkt, både i slumområder i hovedstaden Nairobi og i Kisumu i vest, som er Kenyas tredje største by. Tidligere har en rekke mennesker blitt drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter i disse områdene.

Les også: Masaienes ukjente søskenbarn