Giftig røyk tvinger EU-toppmøtet til nye lokaler

Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Giftig røyk har ført til at EU nok en gang må evakuere sin nye storstue i Brussel. Det skjer dagen før EU-toppmøtet skulle holdes i nettopp denne bygningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for kontroller og forholdsregler har nok en teknisk hendelse i dag funnet sted på et kjøkken i Europa-bygningen», skriver EU-rådets sekretariat i en pressemelding onsdag. Giftige gasser fikk flere ansatte til å føle seg uvel, opplyses det videre.

EU-toppmøtet, som etter planen skulle finne sted i Europa-bygningen, blir nå flyttet til nabobygget Justus Lipsius, EU-rådets gamle hovedkvarter.

Det var nøyaktig det samme som skjedde fredag i forrige uke. Også da ble bygningen tømt, og EU-rådet lovte å gjennomføre tiltak for å forhindre at det samme skjedde på nytt.

Den nye storstua ble offisielt åpnet i vinter. Den er formet for å se ut som et egg inni et fuglereir, og i Brussel omtales den bare som «romegget».

Inni egget finner man de store møterommene der stats- og regjeringssjefene og ministrene jevnlig samles for å klekke ut nye ideer.

Les også: EU går videre til sluttforhandlinger om ny klimaplan

Voksende brexitfrustrasjon før EU-toppmøte

EU og britene kaster seg ut i hardt WTO-vær etter Brexit