Erna ønsker seg Venstre i julegave

Å få Venstre og Venstre-leder Trine Skei Grande inn i regjering vil være en utmerket julegave, mener statsminister Erna Solberg (H).
Å få Venstre og Venstre-leder Trine Skei Grande inn i regjering vil være en utmerket julegave, mener statsminister Erna Solberg (H). Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) sier sonderingene med Venstre om en utvidelse av regjeringen er i gang. Hun håper å være i havn før jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen og deres tidligere støtteparti er i full gang med sonderinger omkring en felles regjeringsplattform, opplyser Solberg til NTB.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande opplyser at samtalene om budsjettet for neste år og den mulige regjeringsutvidelsen pågår samtidig.

– Vi holder på litt parallelt, ja, sier Grande til NTB.

På spørsmål om samtalene om regjeringsdeltakelse blir avklart før budsjettforhandlingene er over, svarer hun som følger:

– Nei, det ville jeg ikke ha satset på.

Møttes søndag

Også Dagens Næringsliv får bekreftet at samtalene er i gang mellom regjeringspartiene og Venstre. Avisen kan fortelle at de tre partienes ledere og nestledere møttes kort på Stortinget tirsdag i forrige uke og at et nytt møte fant sted i statsministerboligen søndag ettermiddag.

– Det er en dialog mellom Høyre, Frp og Venstre, men det er ingen forhandlinger nå, sier statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I motsetningen til statsministeren vil han ikke kalle samtalene for sonderinger.

– Det er en dialog om prosess videre. Vi har god tid og lave skuldre, sier han.

Dagen før søndagens samtaler var de tre partilederne Solberg, Grande og Jensen sammen på DDE-konsert i Oslo Spektrum, der de blant annet fikk møte bandet backstage.

Julegave

Aftenposten skriver også om samtalene mellom de tre partiene. Ifølge avisen skal de tre etter planen ha avklart om de tror på en felles regjering innen utgangen av november.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå holder vi på med sonderingene. De vil gå ut på at vi går gjennom saker og områder for å se om vi kan finne et grunnlag for å forhandle om en regjeringsplattform, sier Solberg til NTB.

Statsministeren slår fast at partiene har god tid. Tidligere har hun gjort det klart at en ny regjeringsplattform først vil bli presentert når utfallet av forhandlingene med Venstre er klart. I mellomtiden pågår arbeidet med statsbudsjettet for fullt på Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Derfor kan vi ikke sette en tidsfrist. Det er litt avhengig av hvor lett andre forhandlinger går, sier Solberg.

– Er det realistisk å bli ferdig før jul?

– Vi blir ferdig når vi blir ferdig. Men jul er et fint tidspunkt å slutte på, sier Solberg.

– Men det kan også 31. januar være, føyer hun til.

Les også: KrF og Venstre med lang kravliste til regjeringens budsjett