Maduro erklærer valgseier i regionvalg Venezuela

Venezuelas president Nicolás Maduro erklærte valgseier i 17 av landets 23 delstater søndag. Foto: Yuri Kadobnov / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro erklærte valgseier i 17 av landets 23 delstater søndag. Foto: Yuri Kadobnov / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Nicolás Maduros sosialistparti gikk av med seieren i 17 av Venezuelas 23 delstater i regionvalget søndag. Opposisjonen mener det er mistenkelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgdeltakelsen var 61, 14 prosent, opplyser venezuelanske valgmyndigheter.

Meningsmålinger viste i forkant av valget at opposisjonen ville vinne i de fleste delstatene, på tross av myndighetenes forsøk på å få folk til å bli hjemme på valgdagen.

– Opposisjonen har kun fem, sa Maduro i en tale til sine tilhengere og understreket at de fortsatt kunne vinne en delstat til, ettersom stemmene ennå ikke var ferdig telt opp.

– Vi har alvorlige mistanker og tvil, sa valgkampsjef for opposisjonen Gerardo Blyde etter at resultatet ble klart.

Venezuela er i dyp politisk og økonomisk krise. Tidligere i år ble over 120 mennesker drept i forbindelse med demonstrasjoner mot Maduros regjering.

Konflikten spisset seg til da Maduro valgte å gjennomføre et valg på en ny forsamling som har mandat til å skrive en ny grunnlov.

Personvernpolicy