Maduro erklærer valgseier i regionvalg Venezuela

Venezuelas president Nicolás Maduro erklærte valgseier i 17 av landets 23 delstater søndag. Foto: Yuri Kadobnov / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro erklærte valgseier i 17 av landets 23 delstater søndag. Foto: Yuri Kadobnov / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Nicolás Maduros sosialistparti gikk av med seieren i 17 av Venezuelas 23 delstater i regionvalget søndag. Opposisjonen mener det er mistenkelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valgdeltakelsen var 61, 14 prosent, opplyser venezuelanske valgmyndigheter.

Meningsmålinger viste i forkant av valget at opposisjonen ville vinne i de fleste delstatene, på tross av myndighetenes forsøk på å få folk til å bli hjemme på valgdagen.

– Opposisjonen har kun fem, sa Maduro i en tale til sine tilhengere og understreket at de fortsatt kunne vinne en delstat til, ettersom stemmene ennå ikke var ferdig telt opp.

– Vi har alvorlige mistanker og tvil, sa valgkampsjef for opposisjonen Gerardo Blyde etter at resultatet ble klart.

Venezuela er i dyp politisk og økonomisk krise. Tidligere i år ble over 120 mennesker drept i forbindelse med demonstrasjoner mot Maduros regjering.

Konflikten spisset seg til da Maduro valgte å gjennomføre et valg på en ny forsamling som har mandat til å skrive en ny grunnlov.