Redde Ap-ansatte låste seg inn på do og gråt: Nå tar Støre grep

– Vi lytter og tar dette på alvor, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
– Vi lytter og tar dette på alvor, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre lover å rydde opp i det som blir omtalt som «fryktbasert ledelse» av valgkampen. Selv sier han at han knapt var på kontoret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi lytter til tilbakemeldinger fra ansatte etter valgkampen. Og der var det noen negative tilbakemeldinger som vi tar på alvor. Vi har møtt klubben og snakket igjennom det med det mål å sørge for at vi videre skal ha et arbeidsmiljø som gjør at folk trives og gjør sitt beste. Det har vi god dialog og forståelse med klubben om. Det er mitt ansvar å påse at vi får til det, sier Støre til Dagens Næringsliv.

I en intern rapport har de ansatte i partiet varslet om fryktbasert ledelse under valgkampen. Den er basert på hvordan Ap-ansatte i stortingsgruppen opplevde å jobbe i det sentrale partiapparatet under denne perioden.

Rapporten, som er sendt til partiledelsen og først ble omtalt i VG, forteller om en ledelse som fikk enkelte til å oppleve et så stort press at de låste seg inne på toalettet og gråt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kjenner du deg igjen, eller er det nytt for deg?

– Jeg var ute i valgkamp under hele valgkampen og var knapt innom kontoret. Men vi lytter og tar dette på alvor, og det er flere stemmer som vi skal ta med oss, sier Støre.

Internt i partiet blir nestleder Trond Giske av flere kilder omtalt som den reelle valgkampsjefen. Han ledet mediesentralen på Youngstorget, der han koordinerte medieutspill og hvordan organisasjonen skulle håndtere valgkampen.

Les også: VG: Ny rapport varsler om fryktbasert ledelse i Arbeiderpartiet

Ap etter krisevalget: Derfor lyktes vi ikke

Arbeiderpartiet ber anonyme kilder åpne seg for partiet