Meny

Nord-Korea har hacket sørkoreanske militærplaner

Sør-Koreas president Moon Jae-In og USAs president Donald Trump sammen. Hemmeligstemplede krigsplaner landene har lagt er blitt stjålet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordkoreanske hackere har stjålet hundrevis av hemmeligstemplede militærdokumenter fra Sør-Korea, melder den sørkoreanske avisa The Chosun Ilbo.

Ifølge en talsmann for det sørkoreanske regjeringspartiet, Rhee Cheol-Hee, har landet blitt utsatt for et vellykket nordkoreansk hackerangrep.

235 gigabytes med sensitiv informasjon er stjålet, skriver The Chosun Ilbo.

Dataangrepet skjedde i fjor, men ble først kjent offentlig mandag.

Ifølge sørkoreanske myndigheter har 80 prosent av de stjålne dokumentene ikke blitt identifisert ennå. De dokumentene som har blitt identifisert, som dokumentet Operational Plans 5015, inneholder detaljerte krigsplaner og attentatplaner mot Nord-Koreas leder Kim Jong Un. Flere av planene er utarbeidet i samarbeid med USA.

Les også:  Kim Jong-uns søster stiger i gradene: – Hun er undervurdert

I alt finnes det 6.800 trente nordkoreanske datahackere, ifølge Sør-Korea, som mener disse hackerne også sto back et alvorlig hackerangrep i 2014.

Nyheten om hackerangrepet kommer i kjølvannet av den amerikanske presidenten Donald Trumps antydninger om militære tiltak mot det nordkoreanske regimet. Ordkrigen mellom Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har blitt trappet kraftig opp de siste månedene etter at Nord-Korea har gjennomført en atomprøvesprengning og flere missiltester.

– Kun én ting virker, skrev presidenten på Twitter lørdag.

Les også:   Forsker tror Nord-Korea vil tviholde på atomvåpnene

Populært