Meny

Alta-aksjonister kastet seg over det nye Stortinget

ALTA-AKTIVISTER: Folkeaksjonen for akuttsykehus i Alta overrakte 12.000 postkort med kravet til Stortinget tirsdag. Senterpartiets nyvalgte finnmarksrepresentant Geir Adelsten Iversen var et lett bytte for aksjonsleder Irene Ojala ved siden av ham. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Med avstandene i Vest-Finnmark er det hårreisende å legge opp til ett eneste akuttsykehus, sier Irene Ojala til Senterpartiets ferske stortingsrepresentant Geir Adelsten Iversen foran tirsdagens stortingsdebatt.

En ny Alta-aksjon buldrer i Vest-Finnmark, denne gang for å få en utredning om akuttsykehus også i Finnmarks største by, Alta.

Irene Ojala leder folkeaksjonen for sykehus i Alta i tillegg til Hammerfest, som er besluttet.

Hun og andre aksjonister overrakte tirsdag 12.000 signerte postkort til Stortingets presidentskap, med krav om akuttsykehus i Hammerfest og Alta.

De har allerede fått gjennomslag hos Venstre, som legger fram forslag om å utrede sykehusstrukturen i Finnmark.

Ojala beskriver overfor ABC Nyheter hvilke enorme avstander det er å tilbakelegge for en pasient, for eksempel i bygda Masi; først reise sju mil til Kautokeino, så til Alta, over Sennalandet til Hammerfest, med tre bytter av ambulanser underveis.

«I fremtiden skal ikke kvinner fra Kautokeino være borte fra familien i fem uker i forbindelse med fødsler.», heter det på postkortene Stortinget fikk i dag.

Populært