Høyre klart størst i ny måling – Ap nede på 25-tallet

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg hadde flere grunner til å smile idet en ny stortingsperiode tok til mandag. Hun er nå leder for landets klart største parti, i hvert fall i henhold til TV 2s siste meningsmåling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg hadde flere grunner til å smile idet en ny stortingsperiode tok til mandag. Hun er nå leder for landets klart største parti, i hvert fall i henhold til TV 2s siste meningsmåling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyre fosser fram til 29,2 prosent og er det klart største partiet på TV 2s siste meningsmåling. Ap fortsetter å falle og har nå 25,4 prosents oppslutning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre ville ikke si noe om den elendige meningsmålingen da TV 2 ba om en kommentar mandag. For ham er det muligens en liten trøst at oppslutningen under valget, og som dermed utgjør grunnlaget for stortingsgruppa han leder, var 2 prosentpoeng høyere enn på den siste målingen Kantar TNS har gjennomført.

Høyre får på sin side hele 4,2 prosentpoeng høyere oppslutning enn partiet fikk ved valget og ville dermed vært landets desidert største parti dersom målingen var valgresultatet.

Les også: Flertall kan nok en gang endre kontantstøtten

Regjeringspartner Frp går tilbake 2,1 prosentpoeng i forhold til valgresultatet og får en oppslutning 13,1 prosent.

Sett opp mot de store svingningene for de tre største partiene, er endringene for de mindre partiene marginale – og godt innenfor feilmarginen på mellom 1 og 2,8 prosentpoeng: Rødt får den største endringen med 3,7 prosent (+1,3), SV 6,4 (+0.4), Sp 9,3 (-1), MDG 3,4 (+0,2), V 4,8 (+0,4), KrF 3,2 (-1) og Andre 1,6 (-0,2).

Målingen er tatt opp mellom 2. og 6. oktober. 975 stemmeberettigede har deltatt.

Les også: – Blir vanskelig å følge Trump

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy