Meny

Ulovlige, unge innvandrere i USA:

Nå legger Trump regninga for 800.000 «drømmere» på Kongressens bord

TRUMPS REGNING: For å gi nesten 800.000 «drømmere» oppholdstillatelse i USA, forlanger Donald Trump blant annet at det skal bygges en mur langs hele grensa til Mexico, slik som denne ved Tecate. Foto: Paul Buck / EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent søndag presenterte president Trump sine krav til Kongressen for å tillate 800.000 ulovlige, unge immigranter å forbli i USA.

Det Hvite Hus leverte søndag en liste over tøffe krav til Kongressen som betingelse for ikke å kaste ut mange hundre tusen unge, ulovlige innvandrere, de såkalte «drømmerne», fra USA.

Drømmerne er barn og unge som kom inn til USA sammen med sine foreldre, på ulovlig vis. Nylig ble det kjent at Trump-administrasjonen vurderer å kaste dem ut. Med mindre Kongressen går med på blant annet disse kravene:

At grensemuren mot Mexico, som Trump lenge har snakket om, blir bygget, at det ansettes 10.000 immigrasjons-personale, at det vedtas tøffere lovverk for asylsøkere og slutt på føderale midler til byer som gir tilflukt for asylsøkere, melder New York Times og Washington Post.

Trumps forgjenger Barack Obama innførte et program som ga drømmerne to års arbeidstillatelse, DACA, noe Trump karakteriserer som grunnlovsstridig.

Virkningen av DACA begynner å utløpe i mars.

Les også: Trump med ny reformavtale for DACA-immigrantene

Trump med krav til nye innvandringsreformer

Sterke reaksjoner på Trumps innstramming av gratis prevensjon til kvinner i arbeid

Populært