Meny

Raja håper ny muslimsk organisasjon kan erstatte IRN

Venstres Abid Raja er svært kritisk til Islamsk Råd Norge og håper en ny paraplyorganisasjon kan se dagens lys. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Etter at tilliten til Islamsk Råd Norge er forduftet håper Venstres Abid Raja at en ny paraplyorganisasjon for muslimske grupper blir dannet i Norge.

Venstres Abid Raja sier han mener IRN må restruktureres på prinsipper om åpenhet, dialog og tillit.

– Jeg oppfordrer i mellomtiden utbryterne fra IRN til å stifte en ny samlende dialogfremmende organisasjon – så må vi politikere diskutere om hvordan vi kan støtte det politisk og eventuelt økonomisk, skriver Raja på sin Facebook-side.

Etter flere måneder med grundige undersøkelser fastslår Kulturdepartementet at man ikke lenger har tillit til IRN og har derfor besluttet å kutte støtten til organisasjonen. Det er Stortinget som har siste ord i saken.

– Jeg mener først og fremst at dette er en veldig beklagelig dag for muslimer i Norge, for de er helt avhengige av at vi har en troverdig organisasjon som kan målbære dem og utfordringene unge muslimer står overfor, sier Raja til NRK.

Han går i Facebook-innlegget spesielt hardt ut mot generalsekretær Mehtab Afsar, og sier han ikke tror han kommer til å trekke seg. NTB har ikke lykkes å få en kommentar fra Afsar.

– Når Mehtab Afsar og IRN mister denne tilliten, så vil det være et tomrom der. Så min oppfordring er at man klarer å starte en ny paraplyorganisasjon fordi både muslimene og samfunnet behøver det, sier Raja.

Bakgrunn:

Regjeringen har mistet all tillit til Islamsk Råd Norge

Nortura fornyer ikke avtalen med Islamsk Råd

Imam: Islamsk Råd for lite flinke til å ta avstand fra terrorhandlinger

Populært