Meny

Raja håper ny muslimsk organisasjon kan erstatte IRN

Venstres Abid Raja er svært kritisk til Islamsk Råd Norge og håper en ny paraplyorganisasjon kan se dagens lys. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at tilliten til Islamsk Råd Norge er forduftet håper Venstres Abid Raja at en ny paraplyorganisasjon for muslimske grupper blir dannet i Norge.

Venstres Abid Raja sier han mener IRN må restruktureres på prinsipper om åpenhet, dialog og tillit.

– Jeg oppfordrer i mellomtiden utbryterne fra IRN til å stifte en ny samlende dialogfremmende organisasjon – så må vi politikere diskutere om hvordan vi kan støtte det politisk og eventuelt økonomisk, skriver Raja på sin Facebook-side.

Etter flere måneder med grundige undersøkelser fastslår Kulturdepartementet at man ikke lenger har tillit til IRN og har derfor besluttet å kutte støtten til organisasjonen. Det er Stortinget som har siste ord i saken.

– Jeg mener først og fremst at dette er en veldig beklagelig dag for muslimer i Norge, for de er helt avhengige av at vi har en troverdig organisasjon som kan målbære dem og utfordringene unge muslimer står overfor, sier Raja til NRK.

Han går i Facebook-innlegget spesielt hardt ut mot generalsekretær Mehtab Afsar, og sier han ikke tror han kommer til å trekke seg. NTB har ikke lykkes å få en kommentar fra Afsar.

– Når Mehtab Afsar og IRN mister denne tilliten, så vil det være et tomrom der. Så min oppfordring er at man klarer å starte en ny paraplyorganisasjon fordi både muslimene og samfunnet behøver det, sier Raja.

Bakgrunn:

Regjeringen har mistet all tillit til Islamsk Råd Norge

Nortura fornyer ikke avtalen med Islamsk Råd

Imam: Islamsk Råd for lite flinke til å ta avstand fra terrorhandlinger

Populært