Solberg må svare om Sandberg epostbruk

<p></p><p>Fiskeriminister Per Sandberg svarte først at han ikke hadde gitt ut privat epostadresse til en sentral aktør i sjømatnæringen, men modererte senere svaret sitt.</p>
Fiskeriminister Per Sandberg svarte først at han ikke hadde gitt ut privat epostadresse til en sentral aktør i sjømatnæringen, men modererte senere svaret sitt. Foto: Regjeringen

Ap ber statsminister Erna Solberg (H) svare på hvordan fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har håndtert spørsmål knyttet til bruk av en privat epostadresse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandberg nektet tidligere i høst overfor Fiskeribladet at han har gitt sin private epostadresse til Frode Reppe, kommunikasjonssjef i Norske Sjømatbedrifters Landsforening.

Men da SV senere stilte spørsmål i Stortinget, kunne han ikke garantere at det var tilfellet. Torgeir Knag Fylkesnes (SV) omtaler svaret fra Sandberg som en skandale.

– Det er en skandale at han nå innrømmer at han som minister kan ha gitt sin private epostadresse til lobbyister, noe han har brånektet tidligere. Det stiller saken i et helt nytt lys, sier Fylkesnes til Dagbladet.

Les også: Ap, SV og Sp ber om svar om Sandbergs eposter

– Jeg er forundret

Nå mener Arbeiderpartiet at Solberg må kobles inn. Stortingsrepresentant Ingrid Heggø har stilt statsministeren et skriftlig spørsmål om hva hennes syn er på saken.

Heggø lurer også på om hun kan garantere at statsrådene følger offentlighetsloven og journalfører alle henvendelser, skriver avisen.

– Først nekter han for det i pressen. Så kommer det fram i hans svar til SV at det likevel er mulig at han ga sin private epostadresse til Reppe. Jeg er forundret over den måten Sandberg opptrer på. Han burde jo ha husket det første gang han ble spurt, sier Heggø.

Les også: Lakselobbyist feilsendte eposter som skulle til Per Sandberg

Se på saken

Hun mener saken både handler om hvorvidt Sandberg har forsøkt å unndra seg at henvendelser journalføres og om han har troverdighet i måten han har svart på spørsmål på.

Ap og SV har varslet at de ønsker at kontroll- og konstitusjonskomiteen skal se på saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært