Human Rights Service kan miste statsstøtten

Oslo 20170316. Kvinner kledd i nikab og hijab i Oslo sentrum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix MODELLKLARERT
Oslo 20170316. Kvinner kledd i nikab og hijab i Oslo sentrum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix MODELLKLARERT Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Human Rights Service' (HRS) fotoprosjekt vekker sterke reaksjoner, og Høyre sier til Dagbladet at de vil se nøye på statsstøtten til organisasjonen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi vil i tiden framover hyppig benytte det visuelle for å vise våre lesere hva som skjer med vårt kjære Norge. Islams framvekst går raskt», skrev informasjonsansvarlig Hege Storhaug på HRS' nettsider søndag.

Hun oppfordrer folk over hele landet til å bidra med å sende inn bilder. Innlegget er illustrert med et fotografi av fire kvinner som venter på bussen på Tøyen i Oslo. Tre av dem er ikledd hijab.

Dette får blant andre Høyres stortingsrepresentant Kårstein Løvaas til å reagere. Han mener prosjektet er «antiintegreringsarbeid».

- Pisker opp leserne til å fotografere skattebetalere

– Høyre vil se nøye på statsstøtten nå. Uavhengig av om organisasjonen heter Islamsk Råd eller HRS, må vi hvert år gå gjennom hvem vi gir penger til. Pengene skal brukes på integrering. Brukes de på andre ting, er vi nødt til å gjøre en vurdering, sier Løvaas til Dagbladet.

Medredaktør Ivar Staurseth i Minerva mener HRS helt klart bør miste støtten.

– Når de pisker opp leserne til å fotografere skattebetalere og henge dem ut på nett, er det på tide å stenge igjen krana, sier han til avisen.

Også sosiologen Kjetil Rolness, som tidligere har tatt Storhaug i forsvar, mener en grense er nådd.

– Det jeg oppfatter som legitim innvandringskritikk blir bare dratt ned i søla av dette, sier Rolness til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært