Kolberg ønsket å fortsette som leder for kontrollkomiteen

Ap-veteranen Martin Kolberg ville fortsette som leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men blir i stedet medlem i forsvars- og utenrikskomiteen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en kjent sak at jeg ønsket å fortsette i kontrollkomiteen. Slik ble det ikke, valgkomiteens innstilling var noe annet. Den har nå stortingsgruppa enstemmig sluttet opp om, og det tar jeg til etterretning, sier Kolberg til Dagsavisen.

Partikollega Dag Terje Andersen tar over Kolbergs stilling og får med seg Eva Kristin Hansen som nestleder, fremgår det av oversikten på Aps hjemmeside.

Valget av Arbeiderpartiets fraksjonsledere har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. En av grunnene til dette er at finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen blir erstattet av Ap-nestleder Trond Giske. Dette på tross av advarsler fra blant annet nestleder Hadia Tajik og Kolberg.

Marthinsen var ønsket til energi- og miljøkomiteen, men hun endte i utenriks- og forsvarskomiteen.

Det var også spenning knyttet til stillingen som leder av utenriks- og forsvarskomiteen, og det ble spekulert i hvorvidt den ville gå til tidligere utenriksminister og forsvarsminister Espen Barth Eide. Tirsdag ble det klart at Anniken Huitfeldt fortsetter i stillingen, mens Eide skal lede energi- og miljøkomiteen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært