Hareide vil møte Støre

Krf-leder Knut Arild Hareide da han møtte pressen etter valget.
Krf-leder Knut Arild Hareide da han møtte pressen etter valget. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Etter «ryddemøtet» med Høyre, Frp og Venstre sier KrF-lederen at det nå er slutt på slike forretningsmessige treff, og at han er klar til å møte Ap-lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kommer nok til å ha møter med Erna Solberg og Siv Jensen i fremtiden. Men jeg kommer også til å ha møter med Jonas Gahr Støre. Så jeg er ikke redd for å gå i møter med den ene eller den andre, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Vårt Land.

Han understreker at opposisjonslivet startet allerede i forrige uke.

Da endte tre samtalerunder med statsministeren med at Kristelig Folkeparti sa at de ville gå i opposisjon, uten noen form for avtale. Deretter møttes samarbeidspartiene for å gå igjennom vedtak, innstillinger og avtalepunkter fra forrige stortingsperiode.

– Samtalene var gode, både om hva som ligger bak oss og de forpliktelsene vi har. Men det er jo sånn at KrF er nødt til å gjøre våre hovedprioriteringer når vi kommer til budsjettet. Det vil vi være bevisste på. Alt vi skal stemme for, må vi ha rammer for i budsjettet vårt, sier Hareide til avisen.

Aktuelt:

Frp fikk æren for Krfs idé om personlige bilskilt

Fagforbundets leder frir til KrF

Varsler råkjør mot regjeringen: – De rødgrønne står klare for å teste KrF

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært