Frp fikk æren for Krfs idé om personlige bilskilt

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) holdt pressekonferanse om personlige bilskilt på Risløkka trafikkstasjon i Oslo i juni.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) holdt pressekonferanse om personlige bilskilt på Risløkka trafikkstasjon i Oslo i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Knut Arild Hareide mener det at Frp fikk æren for KrFs idé om personlige bilskilt, illustrerer deres problemer med et regjeringssamarbeid. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er typisk at det ikke er noen i Norge som har fått med seg at det var et KrF-forslag. Det er vår representant Hans Fredrik Grøvan som fremmet dette i Stortinget, sier KrF-lederen til Dagbladet.

Han sier hensikten var å finansiere sikkerhetstiltak.

– Men hvis du spør det norske folk, tror de dette er noe Ketil Solvik-Olsen har funnet på, sier Hareide.

KrF-lederen understreker at dette er en liten sak, men sier til avisen at den godt illustrerer partiets problem i det borgerlige samarbeidet de siste fire årene.

– Vi har vunnet mange saker, Vi har levert en prosent av BNP til bistand hvert år, vi har fått levert valgfrihet til familiene og opptrapping i psykisk helse, men vi har ikke vunnet kampen om det politiske eierskapet, sier Hareide.

Forrige uke ble det klart at KrF går ut av det formelle samarbeidet med regjeringen og nå vil være et opposisjonsparti.

Aktuelt:

Fagforbundets leder frir til KrF

Varsler råkjør mot regjeringen: – De rødgrønne står klare for å teste KrF

MDG-politikere anklager Venstre for valgkampløgner om Frp-samarbeid

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært