Meny

Gilani tilbake som varaordfører i Drammen

Varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani (V), er tilbake på jobb. Det er ikke alle like glad for. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Drammens omstridte varaordfører, Yousuf Gilani (V), er mandag tilbake på jobb etter at han gikk ut i permisjon tidligere i år.

Gilani har hatt permisjon fra alle politiske verv siden 19. mai.

– Det gjorde godt å ta en pust i bakken, sier Gilani til Drammens Tidende.

Varaordføreren er fortsatt siktet for identitetskrenkelse, etter at han ble pågrepet i august. Bakgrunnen for siktelsen er at politiet mener Gilani 30. januar i år sendte en epost i navnet til kvinnen som hadde kjøpt et hus av ham. Gilani nekter for å ha sendt eposten.

Gilani sier han nå føler at situasjonen er avklart og han ser fram til å give løs på det han tenker er Drammens viktigste oppgave, å gjenoppbygge tilliten.

Avklaringen ga han sent lørdag kveld, i en epost til ordfører Tore O. Hansen (H). Der sier han også at han vil fortelle mer om sin beslutning i bystyrets møte 31. oktober. Før dette vil han ikke si noe mer om saken, ifølge Drammens Tidende.

Avklaringen provoserer partiet hans.

– Vi har bedt ham om å søke fritak ut perioden. Beslutningen er enstemmig. At han ikke engang forteller sitt eget parti om hva han tenker, oppfatter vi som både illojalt og feigt, sier Venstre-leder i Drammen, Reidar Foehling.

Gilani kontrer med at det ikke er han som opptrer illojalt, og at det er sterke ord han ikke vil ha hengende over seg. Han gjør det klart at han ikke har planer om å melde seg ut av partiet.

Populært