Meny

Trump mener forhandlinger med Nord-Korea er bortkastet tid

President Donald Trump ankommer flyplassen i Morristown i New Jersey fredag. Presidenten tilbringer helgen på sin golfklubb i området. Foto: Susan Walsh / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump har ingen tro på forhandlinger med Nord-Korea, og sier han har bedt utenriksminister Rex Tillerson om å «ta det med ro».

Trump la kommentarene om Nord-Korea og landets leder Kim Jong-un ut på Twitter søndag, etter en lang rekke meldinger der han roser hjelpearbeidet på Puerto Rico og kritiserer NFL-spilleres protester mot politivold.

– Jeg har sagt til Rex Tillerson, vår vidunderlige utenriksminister, at han kaster bort tiden med å forsøke å forhandle med den lille rakettmannen. Spar på kreftene, Rex, vi skal gjøre det som er nødvendig, skriver den amerikanske presidenten, uten gå nærmere i detalj om hva han mener.

Trump har flere ganger omtalt Kim Jong-un som «rakettmannen». Den nordkoreanske lederen har blant annet svart med å omtale Trump som en «sinnsforvirret, senil gamling».

Lørdag sa Tillerson at USA er i kontakt med Nord-Korea og forsøker å finne ut om regimet er villig til å forhandle om å gi opp atomvåpenprogrammet.

– Vi spør. Vi har kommunikasjonskanaler med Pyongyang. Vi er ikke i en mørk situasjon, en blackout, vi har et par, tre kanaler til Pyongyang, sa Tillerson etter samtaler med kinesiske ledere i Beijing.

Les også: Puerto Rico-ordfører svarer Trump: – Jeg har virkelig ikke tid til smålig politikk

Populært