Katalanske myndigheter sier at folkeavstemningen lar seg gjennomføre

Katalanere jubler etter at stemmeurner ble brakt til en skole i Barcelona som skal fungere som valglokale under søndagens folkeavstemning. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix
Katalanere jubler etter at stemmeurner ble brakt til en skole i Barcelona som skal fungere som valglokale under søndagens folkeavstemning. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regionale myndigheter i spanske Catalonia sier at de er i stand til å gjennomføre folkeavstemningen om uavhengighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Regjeringen er i dag i stand til å bekrefte av vi kan feire folkeavstemningen for selvbestemmelse, sier talsmann for regionsmyndighetene, Jordi Turull, på en pressekonferanse en knapp time før valglokalene skulle åpne søndag morgen.

Han legger til at gjennomføringen ikke vil være slik katalanske myndighetene ønsket, men at de likevel kan garantere at den vil skje på demokratisk vis.

Meldingen kommer dagen etter at regjeringen i Madrid uttalte at det vil være praktisk umulig å gjennomføre den omstridte folkeavstemningen fordi spansk politi har stengt det elektroniske tellesystemet.

Politiet har også stengt en rekke skoler og beslaglagt millioner av stemmesedler.

Både den spanske regjeringen og spansk Høyesterett har fastslått at folkeavstemningen i den rike regionen nordøst i Spania er i strid med grunnloven.

Les også:

Spania holder pusten før splittende folkeavstemning

Motstandere av folkeavstemningen demonstrerte i Barcelona

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært