Venstre øker oppslutningen i meningsmåling- Ap synker

Venstre-leder Trine Skei Grande har denne uka deltatt i borgerlige samarbeidssamtaler. Hun kan glede seg over en god meningsmåling for partiet to uker etter stortingsvalget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande har denne uka deltatt i borgerlige samarbeidssamtaler. Hun kan glede seg over en god meningsmåling for partiet to uker etter stortingsvalget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstre får en oppslutning på 5,4 prosent i en ny meningsmåling utført for Dagbladet. Det er ett prosentpoeng mer enn i stortingsvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til avisen at hun tar det som et tegn på at partiet gjør mye riktig.

– Vi har holdt det vi har lovet og gjort Erna Solberg til statsminister, vi har vært konstruktive, vi har prøvd å få til et bredest mulig samarbeid på borgerlig side, og har sittet rundt forhandlingsbordet, og det tror jeg folk setter pris på, sier hun.

Også SV gjør det bedre i denne målingen enn i stortingsvalget. Partiet får en oppslutning på 7,4 prosent, mot 6 prosent i valget.

Ap ytterligere ned

Arbeiderpartiet gjorde det svakt i stortingsvalget med 27,4 prosents oppslutning. Partiet går i denne målingen ned til 26,1 prosent.

– Nå har det vært to uker med fokus på et dårlig valg og grunnene til at Ap ikke lyktes. Da er jeg ikke så overrasket over at denne målinga kommer, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Høyre får 24,4 prosent i målingen (ned fra valgresultatet på 25,0), Frp 14,4 (ned fra 15,2), Sp 10,2 (ned fra 10,3), KrF 3,9 (ned fra 4,2), MDG 3,3 (opp fra 3,2 i valget), Rødt 2,3 (mot 2,4 i valget).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden