Catalonias leder: Spanias harde håndtering øker støtten til folkeavstemningen

Catalonias regionspresident Carles Puigdemont refser EU-kommisjonen for å ha vendt ryggen til katalanernes ønske om å avholde en folkeavstemning. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix
Catalonias regionspresident Carles Puigdemont refser EU-kommisjonen for å ha vendt ryggen til katalanernes ønske om å avholde en folkeavstemning. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Catalonias leder sier at spanske myndigheters forsøk på å sette en stopper for søndagens folkeavstemning, har ført til at stadig flere støtter den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med AP kritiserer lederen for Spanias nordøstlige region, Carles Puigdemont, EU-kommisjonen for å ha vendt det døve øret til Catalonias ønske om å holde en folkeavstemning om hvorvidt regionen bør løsrive seg fra Spania.

Han mener også at EU-kommisjonen har vendt ryggen til den katalanske befolkningen ved ikke å forsvare de grunnleggende rettighetene som i utgangspunktet skal gjelde for alle europeiske borgere.

Les mer: Trump ut mot katalansk folkeavstemning

Spania truer med å pågripe katalansk leder

Han mener at spanske myndigheter har brutt disse rettighetene med en rekke rettsordre og politiaksjoner som tar sikte på å stanse folkeavstemningen.

I intervjuet sier den katalanske lederen at han vil gjøre konflikten med spanske sentralmyndigheter til en sak for EU.

Ingen land, verken i EU eller utenfor, har uttrykt støtte til folkeavstemningen.