Trump-medarbeidere brukte privat epost

Clinton slår tilbake: – Dette er toppen av hykleri

Hillary Rodham Clinton, her avbildet mens hun signerte sin nye bok «What Happened» i New York tidligere denne måneden. Foto: AP / NTB scanpix
Hillary Rodham Clinton, her avbildet mens hun signerte sin nye bok «What Happened» i New York tidligere denne måneden. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hillary Clinton slår tilbake mot Det hvite hus etter at seks av Donald Trumps medarbeidere ifølge amerikanske medier har brukt privat epost i embets medfør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er toppen av hykleri, sier Demokratenes tidligere presidentkandidat Hillary Clinton til radiostasjonen Sirius XM, ifølge ABC News.

Clinton kommenterer også de gjentatte angrepene fra daværende presidentkandidat Donald Trump og hans stab under valgkampen i fjor høst mot hennes egen bruk av en privat epostserver mens hun var utenriksminister i Barack Obama-administrasjonen.

– De mente ikke noe av det. Hvis de var oppriktige om det, tror jeg at republikanere i Kongressen ville ha tatt til orde for gransking. Så langt har jeg ennå ikke hørt noe om det, sier Clinton.

Aktuelt: NY Times: Flere Trump-rådgivere brukte private epostkontoer

«Et dumt feilsteg»

Clinton omtaler sin egen bruk av privat epost som utenriksminister som «et dumt feilsteg, men en enda dummere skandale», og sier hun beklager at landet måtte utsettes for denne saken.

Under valgkampen i fjor høst tok Trump flere ganger til orde for at Clintons bruk av privat epost måtte etterforskes, og i en debatt sa han at Clinton ville «ha sittet i fengsel» dersom han hadde hatt makten.

Aktuelt: Hillary Clinton fikk frysninger av Trump under debatt

Bannon, Priebus, Ivanka

Søndag ble det kjent at presidentens svigersønn, Jared Kushner, brukte sin private konto til å sende og motta rundt hundre arbeidsrelaterte epostmeldinger i løpet av den nye administrasjonens første sju måneder i Det hvite hus.

Steve Bannon Foto: Andrew Harnik / AP
Steve Bannon Foto: Andrew Harnik / AP

Minst seks av president Donald Trumps rådgivere brukte private epostkontoer i jobben, ifølge amerikanske medier. Blant rådgiverne er både Steve Bannon og Reince Priebus. Ivanka Trump, presidentens eldste datter og Kushners kone, har ifølge Newsweek også brukt sin private konto i sitt arbeid som rådgiver for Det hvite hus.

Økonomirådgiver Gary Cohn og politisk rådgiver Stephen Miller utgjør resten av de seks navngitte Trump-medarbeiderne.

Les også: Clinton om Trump-nederlaget: – Et veldig forstyrrende øyeblikk

Ikke ulovlig

Det hvite hus bestrider ikke disse opplysningene overfor ABC News.

Det er ikke ulovlig for ansatte i Det hvite hus å bruke personlige epostkontoer, men de må videresende all jobbrelatert kommunikasjon til sine offisielle epostkontoer.

– Alle ansatte i Det hvite hus har instruks om å bruke offisiell epost til alle jobbrelaterte oppgaver. De har videre instruks om at hvis de må videresende jobbrelatert kommunikasjon til sine offisielle adresser hvis de har fått den via sine personlige epostkontoer, sier Det hvite hus' pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders.

Aktuelt: Kushner brukte privat epost i Det hvite hus

Personvernpolicy