Grande: Ikke forhandlinger ennå

Trine Skei Grande vil kjempe for en blågrønn regjering. Se et utdrag fra talen hennes på landsstyremøtet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ennå ikke vet nøyaktig hvordan partiet best sikrer gjennomslag for sine valgløfter i nye runder med regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mitt mandat er å sikre mest mulig gjennomslag for Venstres politikk. Akkurat nå vet vi ikke hva dette innebærer. Det må vi ha en åpen prosess på i partiet, sa Grande da hun torsdag talte til partiets landsstyre i Oslo.

Venstre-lederen dempet forventningene til torsdagens møte med de øvrige partilederne på borgerlig side hos statsminister Erna Solberg.

– Når jeg møter statsministeren i kveld, så innfrir jeg mitt første valgløfte: Vi skal forvalte flertallet og begynne å snakke sammen. Men det er bare et første møte, og jeg ber alle journalister skru ned forventningene. Det er ikke forhandlinger, sa Grande.

Hun brukte ellers mye tid på å beskrive partiets fire hovedkrav, om faglærte lærere, behovet for velferdsreformer, nye klimatiltak og skjerpet innsats for småbedrifter.

Drømmen om en blågrønn regjering er heller ikke skrinlagt for perioden, kunne hun fortelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Venstre gikk til valg på at vi ønsket en blågrønn regjering. Jeg har ikke vært i forhandlinger som tilsier at det er et ønske vi skal legge bort, sa Grande, som takket partiorganisasjonen og Unge Venstre for innsatsen i valgkampen.

– Vi fikk til et fantastisk valgresultat, sa Venstre-lederen og viste til at partiet for første gang endte over sperregrensen i to valg på rad.

Aktuelt:

Borgerlig avklaring kan ta måneder

To av sju Venstre-ordførere vil ikke ha regjering med Frp

Frp-kilder: Å fjerne Sylvi er uaktuelt