Listhaug vil holde tilbake utlendinger i grensekontroll

– Vi risikerer å slippe inn personer i landet som har kriminelle hensikter, som kan være meget ressurskrevende å få sendt ut igjen. Derfor er dette så viktig, understreker innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).
– Vi risikerer å slippe inn personer i landet som har kriminelle hensikter, som kan være meget ressurskrevende å få sendt ut igjen. Derfor er dette så viktig, understreker innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) foreslår nye regler som gjør det enklere for politiet å holde på utlendinger som stanses i norsk grensekontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må ha kontroll med grensene våre. Når en person for eksempel ikke kan sannsynliggjøre hva han skal i Norge, undergraver det systemet hvis vi likevel lar vedkommende reise inn i landet mens vi vurderer bortvisning, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Reglene som foreslås, innebærer at politiet kan holde på utlendinger som stanses i innreisekontroll, i inntil 24 timer. Beslutning skal treffes av en politijurist.

– Vi risikerer å slippe inn personer i landet som har kriminelle hensikter, som kan være meget ressurskrevende å få sendt ut igjen. Derfor er dette så viktig, understreker statsråden.

Aktuelt: Frp-kilder: Å fjerne Sylvi er uaktuelt

Bakgrunnen for forslaget er at det kan ta tid å avklare om en utlending har rett til innreise eller ikke, og det kan ta tid å få vedkommende om bord på et returfly. Dersom utlendingen kommer med et sent kveldsfly, er det ikke alltid mulig å få til en returreise før neste dag. I noen tilfeller må utlendingen derfor holdes over natten.

Den nye pågripelsesbestemmelsen vil ikke gjelde for asylsøkere. For denne gruppen gjelder det allerede særskilte reguleringer.

Forslaget sendes nå ut på høring, og høringsfristen er satt til 6. desember i år.

Stemmer: Tiden for Sylvi Listhaug og FrPs snikislamofobi er over

Aktuelt:

EUs brev til Listhaug: Ta imot flere kvoteflyktninger

Listhaug: – Ikke aktuelt å ta imot flere flyktninger nå

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden