Trump-velgere brenner Trump-capser i protest

I USA brenner Trump-tilhengere nå sine hatter i protest .
I USA brenner Trump-tilhengere nå sine hatter i protest . Foto: Twitter/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-tilhengere setter fyr på Trump-capsene etter at presidenten nå forhandler med demokratene om en avtale for å beskytte unge, ulovlige innvandrere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De røde capsene var en av Trump-kampanjens mest populære symboler.

Med slagordet «Make America Great Again» ble capsen et viktig symbol, som også Trump selv brukte på mange av de store folkemøtene.

Nå brenner Trump-tilhengere capsene i en protest mot presidenten inngikk en intensjonsavtale om å få til en avtale som gjør at unge, ulovlige innvandrere kan bli i USA.

Bakgrunn: Trump med ny reformavtale for DACA-immigrantene

Valgkampløfte

Motstand mot innvandring var en av årsakene til at president Donald Trump vant valget, og i valgkampen lovet han å avvikle DACA, som står for Deferred Action for Childhood Arrivals.

Programmet gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse eller studere ved universiteter. Programmet har beskyttet nesten 800.000 fra å bli deportert fra landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vakte en storm av protester da Trump i forrige uke opphevet tidligere president Barack Obamas presidentordre om å stanse deporteringen av ungdommer som kom ulovlig til USA som barn, og gi dem midlertidig arbeidstillatelse.

Men torsdag kom meldingene fra demokratenes senatsleder Chuck Schumer og partiets flertallsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, at de kom til enighet med Trump om en forståelse om en prosess for å verne unge innvandrere som kom til USA ulovlig som barn.

– Vi har blitt enige om å beskytte DACA gjennom en ny lov snarest, og å utarbeide en avtalepakke for grensesikkerhet, bortsett fra muren, som blir akseptert av begge sider, het det i en pressemelding fra de to demokratiske lederne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt har 19 amerikanske delstater valgt å gå til søksmål mot Trumps beslutning om å avvikle programmet, ifølge NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sine Twitter-meldinger torsdag formidlet Trump også det som tolkes som svar på kritikken fra høyrefløyen blant presidentens tilhengere og partifeller.

– Vil noen virkelig kaste ut gode, utdannede og vellykkede unge folk som har jobber, og som i enkelte tilfeller tjenestegjør i militæret? Virkelig! De har vært i landet vårt i mange år, uten at det er deres egen feil. De ble tatt med hit av foreldrene sine da de var barn, skriver han.

Les også: Næringslivet i USA langer ut mot Trumps immigrantbeslutning

– Trumps base er sprengt

4. september ga justisminister Jeff Sessions ordre om at ordningen skulle skrotes, men ti dager senere snudde Trump og ble enige med demokratenes ledere i Kongressen om å finne en erstatning.

– Hvis disse meldingene stemmer, er Trumps base sprengt, ødelagt og ikke-reparerbar. Ingen løfter er troverdige lenger, skriver Steve King, Iowa-representant i Kongressen, på Twitter.

At Trump forhandler med demokratene, faller heller ikke i smak hos høyrefløyen i presidentens tilhengerskare. Den høyrevridde nettsiden Breitbart, som drives av tidligere Trump-strateg Steve Bannon, kjører tittelen «Amnesty Don», og anklager presidenten for «å ha gitt fullstendig etter».