Solberg planlegger nytt møte i slutten av neste uke

Venstre-leder Trine Skei Grande rusker statsminister Erna Solberg (H) i håret. Siv Jensen (Frp) og Knut Arild Hareide (KrF) var fornøyd de fire partiledernes første møte etter valget var overstått.
Venstre-leder Trine Skei Grande rusker statsminister Erna Solberg (H) i håret. Siv Jensen (Frp) og Knut Arild Hareide (KrF) var fornøyd de fire partiledernes første møte etter valget var overstått. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire partiene på borgerlig side håper å komme i gang med mer konkrete samtaler om regjeringsspørsmålet om en drøy ukes tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) inviterte de tre andre partilederne Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) til en uformell prat i statsministerboligen tirsdag kveld.

Etter en times tid var møtet over.

– Vi har hørt litt på hverandre. Hva man har opplevd og hvordan diskusjonen om eget parti har vært, sier Solberg til NTB.

De fire partiene må nå avklare med sine stortingsgrupper hvordan de skal følge opp videre regjeringssamtalene.

– Alle trenger jo mandat. Vi er enige om at vi har en plan fremover og at i slutten av neste uke skal vi begynne å snakke sammen litt mer strukturert, sier Solberg.

Bakgrunn: Hareide truer med å felle Solberg om hun rører disse fem sakene

KrF-leder Knut Arild Hareide har gjentatt gjennom valgkampen at han ønsker en sentrum-høyre-regjering framfor en regjering der Frp inngår. På TV 2 ble han tirsdag spurt om han kunne endre dette standpunktet dersom Sylvi Listhaug (Frp) får en annen posisjon enn innvandrings- og integreringsminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette handler ikke om enkeltpersoner. Jeg er opptatt av integreringsministerjobben, og jeg ville nok gjort det på en annen måte enn Listhaug, men dette handler om politikk og om hvilke løsninger vi kan finne fram til, sier han.

Analyse: Utfordringene står i kø for Erna Solberg

Frp-leder Siv Jensen svarte ved å omtale spørsmålet som et ikke-tema.

Hareide gjentar at han ønsker Solberg som statsminister, men gir ingen garanti for fire år.

– Hva som skjer utover i perioden, kommer an på hvilken politikk Erna Solberg legger fram, understreker han overfor TV 2.

Aktuelt:

Venstre vil diskutere å gå inn i regjering med Frp

Fortsatt usikkerhet rundt flere stortingsplasser

Hareide går for sentrum-høyre-regjering: – Ser at det kan bli krevende

Ap-topper slår ring om Støre: – Ikke hans skyld alene