Meny

Listhaug: – Forferdelig skittkasting mot meg i valgkampen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug er lykkelig over gjenvalget og braksuksessen for Frp i hjemfylket. Nå håper hun å få samarbeidet med støttepartiene på skinnene igjen.

Innvandringsministeren har intet ønske om å forlate statsrådskontoret, og gjentok en rekke ganger overfor TV 2 tirsdag formiddag at «dette er jeg sikker på at vi skal få til» på spørsmål om et samarbeid med Kristelig Folkeparti er forenlig med at hun fortsetter som statsråd.

– Jeg har en ambisjon om å fortsette. Jeg håper ting roer seg litt ned nå etter valgkampen. Det har vært en forferdelig skittkasting og fokus på meg som enkeltperson. Nå må vi gå videre, sier Listhaug dagen etter at Fremskrittspartiet klarte kunststykket å bli gjenvalgt etter fire år i regjering.

Les også : Ny triumf for Erna Solberg, men trøbbel i vente

Advarer mot Listhaug

Navarsete: – Listhaug må gjøre jobben sin

– Jeg har mye ugjort

Selv er hun blitt gitt svært mye av æren for valgkampsuksessen, først og fremst fordi hun har klart å rette oppmerksomheten mot det som framstår som Frps viktigste kjernesak: Innvandringspolitikken. Hennes hjemfylke, Møre og Romsdal, ble det beste Frp-fylket i landet, med en framgang på 2,4 prosentpoeng til 22,4 prosent.

Med det bakteppet blir det trolig vanskelig å skyve den omstridte politikeren ut på sidelinjen, slik KrF-leder Knut Arild Hareide har ytret ønske om. Selv er ikke hun ikke redd for å miste jobben på samarbeidets alter.

– Dette er jeg sikker på at vi skal få til. Det er partilederne som nå skal jobbe med forhandlingene. Min ambisjon er å fortsette i regjering. Jeg har mye ugjort, sier Listhaug.

Les også: Hareide med advarsel til Frp og Høyre: – De bestemmer selv hvor farlig de lever

Siv Jensen: Veldig stolt av Sylvi Listhaug

Carl Bildt mener Sylvi Listhaug tar feil

Populært