Meny

Kjente fjes forlater Stortinget– kjente fjes kommer inn

Hans Olav Syversen (KrF)
Hans Olav Syversen (KrF)
De profilerte politikerne Hans Olav Syversen (KrF), Sveinung Rotevatn (V) og Rasmus Hansson (MDG) er blant dem som mister plassen på Stortinget etter valget. Inn kommer Espen Barth Eide, Carl-Erik Grimstad og Sandra Borch.

Syversen har sittet som leder av Stortingets finanskomité og har blant annet spilt en sentral rolle i budsjettforhandlingene mellom regjeringen og samarbeidspartiene.

Men etter KrFs dårlige valg i Oslo, der partiet mister ett mandat, er Syversen er ute av ringen.

Også i Sogn og Fjordane gjorde KrF et elendig valg med en nedgang på nesten 4 prosentpoeng. Likevel greier partiet å ta et utjevningsmandat fra Venstre, som der mister en av sine mest profilerte representanter, Sveinung Rotevatn.

Miljøpartiet De Grønnes fargeklatt på Stortinget, Rasmus Hansson, ga fra seg sin sikre Oslo-plass til partiets andre talsperson Une Aina Bastholm og gamblet selv på å sikre seg nok stemmer i Akershus.

Det mislyktes, og Hansson rykker nå ut av Stortinget og inn på MDGs partikontor i stedet.

Sandra Borch Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
Sandra Borch Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Heller ikke forfatterkjendis Hans Olav Lahlum (SV) eller Listhaug-rådgiver Espen Teigen (Frp) sanket nok stemmer til å sikre seg en plass blant de folkevalgte.

Av kjente fjes som kommer inn på Tinget, er Rødt-leder Bjørnar Moxnes, tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), forfatter og kongehuskjenner Carl-Erik Grimstad (V) og tidligere leder for Senterungdommen Sandra Borch.

Les også: Thorbjørn Berntsen om valgkampen: – Fryktelig stygt

Giske: – Norge har blitt mindre blått nå

7.493 flere røde stemmer enn til de blå

Populært