Se hvordan det gikk i ditt fylke

Statsminister Erna Solberg ankommer Stortinget for partilederdebatt.
Statsminister Erna Solberg ankommer Stortinget for partilederdebatt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Følg opptellingen i fylkene - og kampene om mandatene. Oppdatert når 95 prosent av stemmene er talt opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene er levert av NTBs automatiserte artikkeltjeneste.

Møre og Romsdal: Høyre er størst

Høyre går tilbake 2,6 prosentpoeng i Møre og Romsdal, men ligger likevel an til å bli største parti.

Høyre ser ut til å få en oppslutning på 23,7 prosent (tilbake 2,6 prosentpoeng fra 2013) etter at 95,2 prosent av stemmene er opptelt. Partiet får dermed tre stortingsmandater, fram ett.

Fremskrittspartiet får nest flest stemmer med en oppslutning på 22,4 prosent, en vekst på 2,4 prosentpoeng. Det gir to mandater (ingen endring).

Arbeiderpartiet er tredje største parti i Møre og Romsdal med en oppslutning på 21,3 prosent. Det er en tilbakegang på 3,9 prosentpoeng.

Senterpartiet (13 prosent) har størst framgang i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (4,8 prosentpoeng), men partiet får likevel ingen nye mandater (får nå ett mandat).

Det siste mandatet går til Fremskrittspartiets Jon Georg Dale, mens Steinar Reiten fra Kristelig Folkeparti er inne med utjevningsmandatet i Møre og Romsdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandatfordeling: H 3 (+1), Ap 2 (uendret), Frp 2 (uendret), Sp 1 (uendret), KrF 1 (uendret), V 0 (-1).

Les også: Stein Erik Hagen: – Dette ser jo fantastisk ut, Kåre!

Mandater: Møre og Romsdal:

Østfold: Sp sikrer seg ett mandat

Senterpartiet har størst framgang i Østfold.

Senterpartiet (8,7 prosent) har størst framgang i oppslutning fra valget for fire år siden (4,6 prosentpoeng) etter at 95,1 prosent av stemmene er opptelt, sikrer ett nytt mandat og får nå ett mandat på Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en oppslutning på 32,1 prosent er Arbeiderpartiet største parti i fylket. Det er en tilbakegang på 2,8 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2013. Partiet får tre stortingsmandater.

Med en oppslutning på 23,8 prosent er Høyre nest største parti i fylket. Det er en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng fra valget i 2013. Partiet får to mandater.

Fremskrittspartiet er tredje største parti i Østfold med en oppslutning på 17,6 prosent. Det er en tilbakegang på 2 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erlend Wiborg (Fremskrittspartiet) er inne med det siste mandatet, mens Sosialistisk Venstreparti er inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: Ap 3 (uendret), H 2 (-1), Frp 2 (uendret), SV 1 (+1), Sp 1 (+1), KrF 0 (-1)

Mandater: Østfold:

Finnmark: Sp med kjempevalg, sikrer ett mandat

Senterpartiet har størst framgang i Finnmark.

Senterpartiet (14,9 prosent) har størst framgang i oppslutning fra forrige stortingsvalg (11,2 prosentpoeng) og vinner ett nytt mandat (får nå ett mandat på tinget). Så langt er 95,2 prosent av stemmene opptelt.

Arbeiderpartiet får flest stemmer med en oppslutning på 32 prosent, en tilbakegang på 7,8 prosentpoeng. Det gir to mandater på Stortinget (ingen endring).

Fremskrittspartiet er nest største parti med en oppslutning på 18,1 prosent (fram 2,1 prosentpoeng). Det gir ett mandat (ingen endring).

Bengt Rune Strifeldt (Fremskrittspartiet) ligger inne med det siste mandatet, mens Frank Bakke-Jensen (Høyre) er inne med utjevningsmandatet i Finnmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandatfordeling: Ap 2 (uendret), Sp 1 (+1), H 1 (uendret), Frp 1 (uendret), SV 0 (-1).

Dette mener velgerne: – De har ingen grunn til å klage de neste fire årene

Mandater: Finnmark:

Troms: Sp sikrer seg ett mandat

Arbeiderpartiet med flest stemmer tross tilbakegang

Arbeiderpartiet ligger an til å få en oppslutning på 24,1 prosent med 95 prosent av stemmene opptelt, et fall på 7 prosentpoeng sammenlignet med forrige stortingsvalg. Det gir to mandater, det samme som sist.

Høyre blir nest største parti med en oppslutning på 20,6 prosent (tilbake 1,7 prosentpoeng) og får ett mandat (tilbake ett).

Tredje største parti i Troms er Fremskrittspartiet med en oppslutning på 18,3 prosent. Det er en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng.

Senterpartiet (15 prosent) har størst framgang i oppslutning fra forrige valg (8,6 prosentpoeng), ligger an til å vinne ett nytt mandat og får nå ett mandat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste mandatet går til Per-Willy Amundsen (Fremskrittspartiet), mens Torgeir Knag Fylkesnes fra Sosialistisk Venstreparti ligger inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: Ap 2 (uendret), SV 1 (uendret), Sp 1 (+1), H 1 (-1), Frp 1 (uendret).

Mandater: Troms:

Nordland: Senterpartiet med brakvalg

Arbeiderpartiet blir største parti i Nordland, men mister to mandater.

Arbeiderpartiet blir største parti i Nordland, men mister to mandater.

Senterpartiet (18,6 prosent) går mest fram i oppslutning fra forrige valg (11,7 prosentpoeng). Partiet sikrer ett nytt mandat (får nå to mandater på Stortinget). Så langt er 95,2 prosent av stemmene opptelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet er største parti med en oppslutning på 26,1 prosent, et fall på 9 prosentpoeng. Det gir to mandater (tilbake to).

Med en oppslutning på 20,3 prosent er Høyre nest største parti i fylket. Det er et fall på 0,9 prosentpoeng fra 2013. Partiet får to mandater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredje største parti i Nordland er Senterpartiet (fram 11,7 prosentpoeng) med en oppslutning på 18,6 prosent.

Det siste mandatet går til Hanne Dyveke Søttar (Fremskrittspartiet), mens Sosialistisk Venstreparti er inne med utjevningsmandatet i Nordland.

Mandatfordeling: Ap 2 (-2), Sp 2 (+1), H 2 (uendret), Frp 2 (uendret), SV 1 (+1).

Mandater: Nordland:

Nord-Trøndelag: Sp vinner mest terreng

Senterpartiet har størst framgang i Nord-Trøndelag.

Senterpartiet (24,5 prosent) går mest fram i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (7,8 prosentpoeng), men får likevel ingen nye mandater (får nå ett mandat på Stortinget). Så langt er 95,2 prosent av stemmene opptelt.

Arbeiderpartiet får flest stemmer med en oppslutning på 34,2 prosent (tilbake 7,7 prosentpoeng), som gir to mandater på Stortinget (ingen endring).

Senterpartiet er nest største parti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredje største parti i Nord-Trøndelag er Høyre med en oppslutning på 14,8 prosent. Det er en framgang på 0,2 prosentpoeng.

Det siste mandatet går til Elin Rodum Agdestein fra Høyre, mens Venstre er inne med utjevningsmandatet i Nord-Trøndelag.

Mandatfordeling: Ap 2 (uendret), Sp 1 (uendret), V 1 (uendret), H 1 (uendret).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandater: Nord-Trøndelag:

Sør-Trøndelag: Arbeiderpartiet tilbake, likevel størst i fylket

Arbeiderpartiet går tilbake 3,8 prosentpoeng i Sør-Trøndelag.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 32,8 prosent med 95,1 prosent av stemmene opptelt, et fall på 3,8 prosentpoeng sammenlignet med forrige valg. Dette gir fire mandater på tinget, som er ingen endring fra i dag.

Høyre får nest flest stemmer med en oppslutning på 20,8 prosent, et fall på 1,4 prosentpoeng, og får to mandater (ingen endring).

Tredje største parti i Sør-Trøndelag er Fremskrittspartiet med en oppslutning på 11,7 prosent. Det er en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet (10,7 prosent) har størst framgang i oppslutning fra stortingsvalget for fire år siden (4,2 prosentpoeng), men får likevel ingen nye mandater og får nå ett.

Det siste mandatet går til Fremskrittspartiets Sivert Haugen Bjørnstad, mens Jon Gunnes fra Venstre ligger inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: Ap 4 (uendret), H 2 (uendret), SV 1 (uendret), Sp 1 (uendret), V 1 (+1), Frp 1 (-1)

Mandater: Sør-Trøndelag:

Sogn og Fjordane: Sp forbi Ap

Senterpartiet går fram 9,2 prosentpoeng og blir største parti.

Senterpartiet får en oppslutning på 29,8 prosent (fram 9,2 prosentpoeng fra stortingsvalget for fire år siden) etter at 95,2 prosent av stemmene er opptelt. Det gir ett mandat, ingen endring fra i dag.

Arbeiderpartiet er nest største parti med en oppslutning på 24,5 prosent, et fall på 3,5 prosentpoeng. Det gir ett mandat (ingen endring).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredje største parti i Sogn og Fjordane er Høyre med en oppslutning på 18,7 prosent. Det er en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng.

Senterpartiet går mest fram i oppslutning fra valget for fire år siden.

Frida Melvær (Høyre) er inne med det siste mandatet, mens Kristelig Folkepartis Tore Storehaug er inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: Ap 1 (uendret), Sp 1 (uendret), KrF 1 (+1), H 1 (uendret), V 0 (-1)

Mandater: Sogn og Fjordane:

Hordaland: Høyre på topp foran Arbeiderpartiet

Høyre blir det største partiet i Hordaland med 30,5 prosent av stemmene, men taper ett mandat.

Høyre ligger an til å få en oppslutning på 30,5 prosent med 95,1 prosent av stemmene opptelt, et fall på 0,8 prosentpoeng i forhold til valget i 2013. Dette gir fem stortingsmandater, en tilbakegang på ett.

Arbeiderpartiet er nest største parti med en oppslutning på 22,9 prosent, et fall på 2 prosentpoeng, som gir fire mandater (ingen endring).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet er tredje største parti i Hordaland med en oppslutning på 15,2 prosent.

Senterpartiet (7,5 prosent) går mest fram i oppslutning fra valget i 2013 (3,2 prosentpoeng), men får likevel ingen nye mandater og får nå ett mandat.

Det siste mandatet går til Torkil Åmland fra Fremskrittspartiet, mens Venstre ligger inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: H 5 (-1), Ap 4 (uendret), Frp 3 (+1), SV 1 (uendret), Sp 1 (uendret), KrF 1 (uendret), V 1 (uendret).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandater: Hordaland:

Hedmark: Brakvalg for Sp

Senterpartiet sikrer ett nytt mandat i Hedmark.

Senterpartiet (22,3 prosent) har størst framgang i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (12,1 prosentpoeng), viser prognosen etter at 95,1 prosent av stemmene er opptelt, og sikrer ett nytt mandat (får nå to mandater).

Arbeiderpartiet er største parti med en oppslutning på 35,6 prosent, en tilbakegang på 7,6 prosentpoeng. Det gir to stortingsmandater (tilbake ett).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre (tilbake 2,9 prosentpoeng) er tredje største parti i Hedmark med en oppslutning på 15,3 prosent.

Det siste mandatet går til Tor Andre Johnsen fra Fremskrittspartiet, mens Sosialistisk Venstreparti er inne med utjevningsmandatet i Hedmark.

Mandatfordeling: Ap 2 (-1), Sp 2 (+1), SV 1 (uendret), H 1 (uendret), Frp 1 (uendret).

Mandater: Hedmark

Vestfold: Høyre størst

Høyre vinner flest mandater i Vestfold.

Senterpartiet (6,3 prosent) har størst framgang i oppslutning fra stortingsvalget for fire år siden (3,3 prosentpoeng) etter at 94,9 prosent av stemmene er opptelt. Partiet får likevel ingen mandater på Stortinget.

Med en oppslutning på 30,2 prosent er Høyre største parti i fylket. Det er en framgang på 0,3 prosentpoeng fra valget for fire år siden. Partiet får tre mandater.

Arbeiderpartiet er nest største parti med en oppslutning på 28 prosent (tilbake 1,6 prosentpoeng) og får to mandater (ingen endring).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet er tredje største parti i Vestfold med en oppslutning på 16,9 prosent. Det er en tilbakegang på 2,6 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste mandatet går til Morten Stordalen (Fremskrittspartiet), mens Venstres Carl-Erik Grimstad ligger inne med utjevningsmandatet i Vestfold.

Mandatfordeling: H 3 (+1), Ap 2 (uendret), V 1 (+1), Frp 1 (-1), KrF 0 (-1).

Mandater: Vestfold:

Rogaland: Høyre med størst oppslutning

Høyre går tilbake 1,3 prosentpoeng i Rogaland, men går ett mandat fram.

Høyre ligger an til å få en oppslutning på 28,8 prosent med 95,1 prosent av stemmene opptelt, en nedgang på 1,3 prosentpoeng i forhold til stortingsvalget i 2013. Partiet får dermed fem mandater, en framgang på ett.

Arbeiderpartiet får nest flest stemmer med en oppslutning på 22,4 prosent (tilbake 0,2 prosentpoeng). Det gir tre mandater (ingen endring).

Tredje største parti i Rogaland er Fremskrittspartiet med en oppslutning på 19,8 prosent. Det er en framgang på 1,1 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet (7,5 prosent) går mest fram i oppslutning fra forrige stortingsvalg (2,3 prosentpoeng), men partiet får likevel ingen nye mandater (får nå ett mandat).

Det siste mandatet går til Terje Halleland (Fremskrittspartiet), mens Solfrid Lerbrekk fra Sosialistisk Venstreparti er inne med utjevningsmandatet i Rogaland.

Mandatfordeling: H 5 (+1), Ap 3 (uendret), Frp 3 (uendret), SV 1 (+1), Sp 1 (uendret), KrF 1 (-1), V 0 (-1).

Mandater: Rogaland:

Oppland: Sp sikrer to mandater

Senterpartiet øker mest i Oppland.

Senterpartiet (21,2 prosent) går mest fram i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (9 prosentpoeng) etter at 95,2 prosent av stemmene er opptelt. Partiet sikrer seg ett nytt mandat og får nå to mandater på tinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet blir største parti med en oppslutning på 35,2 prosent (tilbake 5,8 prosentpoeng), som gir to stortingsmandater (tilbake ett).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredje største parti i Oppland er Høyre med en oppslutning på 16,8 prosent. Det er en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng.

Morten Ørsal Johansen (Fremskrittspartiet) ligger inne med det siste mandatet, mens Venstre er inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: Ap 2 (-1), Sp 2 (+1), V 1 (uendret), H 1 (uendret), Frp 1 (uendret)

Mandater: Oppland:

Buskerud: Ap med tilbakegang, likevel størst

Arbeiderpartiet blir største parti i Buskerud foran Høyre. Partiet får 28,4 prosent av stemmene.

Arbeiderpartiet ligger an til å få en oppslutning på 28,4 prosent med 95,1 prosent av stemmene opptelt, en tilbakegang på 3,4 prosentpoeng sammenlignet med stortingsvalget for fire år siden. Dette gir tre mandater, som er det samme som sist.

Høyre får nest flest stemmer med en oppslutning på 26,9 prosent, en tilbakegang på 2,2 prosentpoeng, som gir to mandater (tilbake ett).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredje største parti i Buskerud er Fremskrittspartiet (tilbake 1,2 prosentpoeng) med en oppslutning på 17,4 prosent.

Senterpartiet (10,8 prosent) har størst framgang i oppslutning fra 2013 (4,7 prosentpoeng), men får likevel ingen nye mandater og får nå ett mandat.

Det siste mandatet går til Fremskrittspartiets Jon Engen-Helgheim, mens Sosialistisk Venstrepartis Arne Nævra er inne med utjevningsmandatet i fylket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandatfordeling: Ap 3 (uendret), H 2 (-1), Frp 2 (uendret), SV 1 (+1), Sp 1 (uendret).

Mandater: Buskerud:

Telemark: Sterk vekst for Sp

Senterpartiet vinner ett nytt mandat i Telemark.

Senterpartiet (12,9 prosent) går mest fram i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (8,5 prosentpoeng) og vinner ett nytt mandat (får nå ett stortingsmandat). Så langt er 95,1 prosent av stemmene opptelt.

Med en oppslutning på 32 prosent er Arbeiderpartiet største parti i fylket. Det er et fall på 4,7 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Partiet får to mandater på tinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre får nest flest stemmer med en oppslutning på 20,1 prosent (tilbake 1,7 prosentpoeng), som gir ett mandat (uendret).

Tredje største parti i Telemark er Fremskrittspartiet med en oppslutning på 16,6 prosent. Det er en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng.

Det siste mandatet går til Bård André Hoksrud (Fremskrittspartiet), mens Kristelig Folkeparti er inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: Ap 2 (-1), Sp 1 (+1), KrF 1 (uendret), H 1 (uendret), Frp 1 (uendret).

Mandater: Telemark:

Akershus: Høyre topper foran Arbeiderpartiet

Høyre går tilbake 2,8 prosentpoeng i Akershus, men ser likevel ut til å bli største parti.

Høyre ligger an til å få en oppslutning på 31,1 prosent (tilbake 2,8 prosentpoeng i forhold til stortingsvalget i 2013) etter at 95,1 prosent av stemmene er opptelt. Det gir seks mandater på tinget, en reduksjon på ett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet får nest flest stemmer med en oppslutning på 26,3 prosent (tilbake 2,1 prosentpoeng) og får fem mandater (ingen endring).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet er tredje største parti i Akershus med en oppslutning på 15,1 prosent. Det er en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng.

Senterpartiet (6 prosent) har størst framgang i oppslutning fra forrige valg (3,5 prosentpoeng). Partiet sikrer ett nytt mandat (får nå ett mandat).

Kari Kjønaas Kjos fra Fremskrittspartiet er inne med det siste mandatet, mens Hårek Elvenes (Høyre) er inne med utjevningsmandatet i Akershus.

Mandatfordeling: H 6 (-1), Ap 5 (uendret), Frp 3 (uendret), SV 1 (uendret), Sp 1 (+1), V 1 (uendret).

Mandater: Akershus:

Aust-Agder: Høyre får flest stemmer tross tilbakegang

Høyre blir det største partiet i Aust-Agder med 25,7 prosent av stemmene.

Høyre ser ut til å få en oppslutning på 25,7 prosent med 95,1 prosent av stemmene opptelt, en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra forrige valg. Dette gir ett mandat, som er det samme som sist.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet får nest flest stemmer med en oppslutning på 25,5 prosent (tilbake 2,5 prosentpoeng), som gir ett mandat (ingen endring).

Fremskrittspartiet er tredje største parti i Aust-Agder med en oppslutning på 17,4 prosent. Det er en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng.

Senterpartiet (8,3 prosent) går mest fram i oppslutning fra valget for fire år siden (3,8 prosentpoeng), men partiet får likevel ingen mandater.

Det siste mandatet går til Fremskrittspartiets Åshild Bruun-Gundersen, mens Kristelig Folkeparti er inne med utjevningsmandatet i Aust-Agder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandatfordeling: Ap 1 (uendret), KrF 1 (uendret), H 1 (uendret), Frp 1 (uendret).

Mandater: Aust-Agder:

Vest-Agder: Høyre får flest stemmer

Høyre går fram 0,5 prosentpoeng i Vest-Agder og ser ut til å bli største parti.

Etter at 95,1 prosent av stemmene er opptelt, ser Høyre ut til å få en oppslutning på 28 prosent. Dette er en forbedring på 0,5 prosentpoeng i forhold til stortingsvalget i 2013. Det gir to mandater, uendret fra forrige valg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet blir nest største parti med en oppslutning på 21 prosent, en tilbakegang på 2,8 prosentpoeng, som gir ett mandat (tilbake ett).

Tredje største parti i Vest-Agder er Fremskrittspartiet (tilbake 1,1 prosentpoeng) med en oppslutning på 17,2 prosent.

Senterpartiet (6,5 prosent) har størst framgang i oppslutning fra forrige valg (3,5 prosentpoeng), men får likevel ingen mandater.

Gisle Meininger Saudland (Fremskrittspartiet) ligger inne med det siste mandatet. Torhild Roland Bransdal (Kristelig Folkeparti) er inne med utjevningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: KrF 2 (+1), H 2 (uendret), Ap 1 (-1), Frp 1 (uendret).

Mandater: Vest-Agder:

Oslo: Høyre sikrer fem mandater

Høyre går mest tilbake i Oslo.

Høyre (26,4 prosent) går mest tilbake i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (-3,3 prosentpoeng) etter at 95,2 prosent av stemmene er opptelt, taper ett mandat og får nå fem mandater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet blir største parti med en oppslutning på 28,4 prosent (tilbake 2 prosentpoeng), som gir seks mandater på tinget (ingen endring).

Høyre er nest største parti.

Tredje største parti i Oslo er Fremskrittspartiet med en oppslutning på 9,6 prosent. Det er en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng.

Christian Tybring-Gjedde fra Fremskrittspartiet ligger inne med det siste mandatet. Arbeiderpartiets Zaineb Al-Samarai er inne med utjevningsmandatet i Oslo.

Mandatfordeling: Ap 6 (uendret), H 5 (-1), SV 2 (+1), V 2 (uendret), Frp 2 (uendret), R 1 (+1), MDG 1 (uendret), KrF 0 (-1).

Mandater: Oslo: