USA og Canada sikter mot en NAFTA-avtale innen årsslutt

President Donald Trump vil gjenoppta NAFTA-forhandlingene med Canada og Mexico i Mexico by fredag. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump vil gjenoppta NAFTA-forhandlingene med Canada og Mexico i Mexico by fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump og hans canadiske motstykke Justin Trudeau håper å ro i land en reforhandlet NAFTA-avtale innen 2017, opplyser Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to lederne drøftet trepartsavtalen mellom Canada, USA og Mexico over telefon torsdag kveld. Ifølge Det hvite hus kom de til en felles enighet om et mål.

– De to diskuterte den pågående NAFTA-forhandlingen og begge håper å komme til enighet innen utgangen av dette året, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Trump har tidligere antydet at han snart kunne begynne prosessen med å avslutte den nordamerikanske frihandelsavtalen. Han beskylder også Mexico for å være «vanskelige» i samtalene om å omarbeide den nå snart 30 år gamle avtalen.

– NAFTA er en av de verste handelsavtalene noensinne, så jeg kan forstå hvorfor Mexico er vanskelig. Hvorfor skulle de ikke være det? Det har hatt det på sin måte, sa Trump mandag.

De tre landene skal gjenoppta forhandlingene i Mexico by fredag.