Frp: Ap-løfte vil gi skatteøkning for uføretrygdede

Frp-leder Siv Jensen sier sliterne vil bli rammet av en skatteøkning, som ifølge beregninger vil omfatte uføretrygdede som betaler formuesskatt. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen sier sliterne vil bli rammet av en skatteøkning, som ifølge beregninger vil omfatte uføretrygdede som betaler formuesskatt. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fremskrittspartiet sier Aps planer om å øke skattene med 15 milliarder vil gi skattesmell til 36.000 personer som mottar uføretrygd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen (Frp) har fått sine fagfolk til å regne på Arbeiderpartiets løfte om å øke skattene i Norge med 15 milliarder kroner. Ifølge tall fra Finansdepartementet vil uføretrygdede som betaler formuesskatt, få en skatteøkning på 5.100 kroner, skriver VG.

Tallene viser at 36.700 nordmenn med trygdeytelser som hovedinntekt betaler formuesskatt i dag.

– De som får denne skatteregningen, er slitere i samfunnet, som kanskje har fått betalt ned gjeld på huset sitt og har en beskjeden trygd. Det er folk som kanskje har levd et nøysomt liv, som blir straffet med masse ekstra skatt, sier Jensen.

Aps finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen sier det kan komme andre endringer som vil påvirke skattesystemet dersom de får regjeringsmakt.

– Det er ikke gitt at de som betaler formuesskatt med Siv Jensen også skal gjøre det med vårt opplegg. Vi femdoblet bunnfradraget sist vi satt i regjering og fjernet eller reduserte formuesskatten for hundretusenvis av pensjonister og småsparere, og vi kommer til å fortsette å øke bunnfradraget i neste periode, sier Marthinsen.

Personvernpolicy