Listhaug til Sverige for å lære

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reiser neste uke til Sverige for å lære av deres erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reiser neste uke til Sverige for å lære av deres erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reiser neste uke til Sverige for å lære av deres erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listhaug har tidligere omtalt tilstandene i svenske innvandringsbydeler og sagt at den er et resultat av en naiv og snillistisk politikk. Tirsdag reiser hun selv til Sverige hvor hun blant annet skal besøke den beryktede bydelen Rinkeby i Stockholm.

– Sverige har tatt imot mange flere flyktninger og asylsøkere enn Norge. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er opptatt av å lære av svenskene. Derfor skal hun besøke politiet i Stockholm og bydelen Rinkeby, en bydel med høy andel innvandrere og høy arbeidsledighet, skriver departementet i en kunngjøring fredag.

I Sverige vil statsråden blant annet møte den svenske migrasjonsministeren Heléne Fritzon (S) som tiltrådte i slutten av juli. Listhaug vil også møte den kurdisk-svenske samfunnsøkonomen og debattanten Tino Sanandaji som har utmerket seg som kritiker av den innvandringspolitikken.

Aktuelt:

Listhaug vil utfordre menneskerettighetene ved å øke bruken av lukkede mottak

Slik har du neppe sett Listhaug før. Gråter etter korsbråket

UDI legger ned 17 asylmottak over hele landet