Opprør mot Moderaternas leder

Moderaternas leder Anna Kinberg Batra på Høyres landsmøte i Oslo tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Moderaternas leder Anna Kinberg Batra på Høyres landsmøte i Oslo tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere i det konservative svenske partiet Moderaterna vender seg mot lederen Anna Kinberg Batra. Så langt er det ikke noe som tyder på at hun vil gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble det klart at partiets ungdomsorganisasjon ikke lenger har tillit til Batra. Et flertall av Moderaternas kommunalråder i Stockholms län har også vendt seg mot henne.

– Vi setter ikke dagsordenen slik vi burde som det største opposisjonspartiet, sier Jimmy Baker, kommunalråd i Botkyrka utenfor Stockholm.

Han legger til at dette i siste instans er partilederens ansvar. Kort tid senere kom meldingen om at også länsförbundet i Dalarna vil bytte ut partilederen.

Les også: Moderaterna mindre enn Sverigedemokraterna

Tidligere på dagen insisterte imidlertid Kinberg Batra på at hun fortsatt føler hun har bred støtte i partiet.

– Vegen framover, for å komme ut av den vanskelige situasjonen vi befinner oss i, består ikke i at moderater krangler med hverandre, sa hun.

Moderaterna har gjort det dårlig på meningsmålingene den siste tiden. Utviklingen har vært negativ etter at partiet i januar åpnet for samtaler med høyrepopulistiske Sverigedemokraterna i Riksdagen.

På en meningsmåling i slutten av mai fikk Moderaterna 18 prosent og lavere oppslutning enn Sverigedemokraterna.

Les også:

Svensk politiker kalte minister «hore» – får sparken