USA innfører sanksjoner mot Nord-Koreas hjelpere

Nord-Korea fortsetter å utvikle og prøveskyte langtrekkende raketter og nekter også å etterkomme et internasjonalt krav om å fryse sitt atomvåpenprogram. Foto: AP / NTB scanpix
Nord-Korea fortsetter å utvikle og prøveskyte langtrekkende raketter og nekter også å etterkomme et internasjonalt krav om å fryse sitt atomvåpenprogram. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA innfører sanksjoner mot 16 russiske og kinesiske personer og selskap som de hevder bidrar aktivt eller indirekte til Nord-Koreas atomprogram. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er uakseptabelt at enkeltpersoner og selskap i Kina, Russland og andre land gjør Nord-Korea i stand til å generere inntekter som kan brukes til å utvikle masseødeleggelsesvåpen og destabilisere regionen, sier USAs finansminister Steven Mnuchin.

FNs sikkerhetsråd vedtok tidligere i måneden å skjerpe de internasjonale sanksjonene mot Nord-Korea, som et svar på at landet fortsetter å utvikle og prøveskyte langtrekkende raketter og nekter å fryse sitt atomvåpenprogram.

EU fulgte opp få dager senere og besluttet å utvide sine sanksjoner, blant annet for å samkjøre disse med de skjerpede FN-sanksjonene.

Kina er Nord-Koreas viktigste handelspartner, og de internasjonale sanksjonene har fra før rammet samhandelen mellom de to landene hardt.

I midten av august bekreftet kinesiske myndigheter at de fra 5. september stanser all import av jern, kull og sjømat fra landet.