Erna Solberg advarer kommuner mot å kutte formuesskatten

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen er ikke enige i om kommunene selv bør redusere formuesskatten.
Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen er ikke enige i om kommunene selv bør redusere formuesskatten. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) støtter ikke finansminister Siv Jensens oppfordring til konkurranse mellom kommunene om lavere formuesskatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens Næringsliv har omtalt at kommunestyrene kan beslutte å sette ned sin andel på 0,7 prosent av formuesskatten, noe finansminister og Frp-leder Siv Jensen har hilst velkommen.

Statsminister Erna Solberg vil imidlertid ikke slutte seg til oppfordringen.

– Det er mulig å gjøre det. Men det er et komplisert skattesystem vi har i dag. Det er en skatteutjevning i inntektssystemet. Hvis noen setter ned skatten frivillig, så kommer det en diskusjon om denne utjevningen. Vi har satt ned den statlige delen av formuesskatten. Men dette har vi kompensert inn i kommuneøkonomien som helhet, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Hun sier at kommunene kan prøve å kutte i formuesskatten, men mener selv at det er lurere at det er staten som regulerer dette.

Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen sier i en kommentar at hun synes det lyder hult når Høyre og statsministeren i prinsippet vil fjerne formuesskatten, men ikke vil oppfordre til kommunale vedtak som kan kutte i den.