#VALG2017Ny meningsmåling gir rødGRØNN jubel

Ap holder stand og det blir rødgrønt flertall, mens MDG er den største vinneren på en meningsmåling Infact har gjort for Ap 15. august. Den gir helt andre resultater enn NRKs augustmåling.

LAVERE SKULDRE: Jonas Gahr Støre og Trond Giske holdt pressekonferanse om Aps skolepolitikk på Nordpolen skole i Oslo onsdag. De får en bedre meningsmåling i fanget.
LAVERE SKULDRE: Jonas Gahr Støre og Trond Giske holdt pressekonferanse om Aps skolepolitikk på Nordpolen skole i Oslo onsdag. De får en bedre meningsmåling i fanget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødgrønne skuldre kan senke seg litt igjen:

Arbeiderpartiet får 31,3 prosent og 58 mandater, tre mer enn nå, på meningsmålingen Infact gjorde per telefon tirsdag på oppdrag for Ap.

Ap, Sp og SV får samlet 86 mandater og dermed flertall på Stortinget dersom Infacts måling tatt opp blant 1000 personer, hadde vært valgresultatet.

Målingen gir et helt annet bilde enn NRKs augustmåling som ble offentliggjort tirsdag. Den ga Ap rekordlave 27,1 prosent og klart borgerlig flertall.

Venstre faller med 3,1 prosent under sperregrensa mens MDG bekrefter sin framgang med 4,9 prosents oppslutning og ni mandater.

Senterpartiet oppnår 11,0 prosent og nesten dobler sin stortingsgruppe til 19, mens Rødt krabber forbi Venstre på 3,2 og får to mandater.

Les også: Borgerlig flertall på NRK-måling – elendige tall for Ap

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gikk det etter partilederdebatten

- Mange var forundra over målinga på NRK i går. Det er i meningsmålingenes natur at du får måinger med avvikende utslag. Gårsdagens var i lite overensstemmelse med andre målinger. Det er interessant å se at denne Infact-målinga gir et annet bilde, som viser et ganske stabilt bilde over sommeren, sier den kjente Ap-profilen Trond Giske til ABC Nyheter.

- Det er også interessant at dette var første målinga etter partilederdebatten. Den gir flertall for de tre rødgrønne partiene og uansett en solid overvekt mot borgerlig side, legger han til.

Trenger ikke KrF, men ...

- Har Ap behov for andre konstellasjoner enn de "gode, gamle" regjeringspartnerne SV og Sp hvis dette blir resultatet i stortingsvalget 11. september?

- Nei, vi har full mulighet med et slikt utfall til å danne flertall med SV og Sp. Men vi har jo døra på gløtt for KrF, selv om vi hører at de heller mot den andre sida, svarer Giske.

Venstre, som går fra ni til to mandater, har Ap aldri samarbeidet med.

- Men KrF var jo sammen med Sp grunnlaget for alle årene med Gro-regjering, minner Giske om.

- Et stort Ap er den sikreste garantien for at H og Frp blir skifta ut, slår han fast fra sin kant.

Slik falt målingen ut tirsdag:

PARTIMÅLING 15. AUGUST: Utfører: InFact Norge AS. Antall intervjuer: 1.000
PARTIMÅLING 15. AUGUST: Utfører: InFact Norge AS. Antall intervjuer: 1.000