Listhaug vil frata foreldre oppholdstillatelse

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil kopiere et dansk forslag som, om det blir vedtatt, gir myndighetene rett til å vurdere oppholdstillatelsen til foreldre som sender sine barn på koranskole i hjemlandet.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil kopiere et dansk forslag som, om det blir vedtatt, gir myndighetene rett til å vurdere oppholdstillatelsen til foreldre som sender sine barn på koranskole i hjemlandet. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil foreslå at foreldre som sender barn på koranskole i utlandet, kan miste oppholdstillatelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Foreldre som sender sine barn til koranskole i hjemlandet bør få trukket tilbake oppholdstillatelsen. Det er grufullt å tenke på at barn blir utsatt for dette i 2017. Vi må stå opp for disse barna når ikke foreldrene gjør det og sette foten ned, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til Vårt Land.

Dansk Folkeparti varslet nylig at de vil fremme et lignende forslag i det danske Folketinget etter sommerferien, og det ligger an til at dette vil få flertall med støtte fra Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti.

Nå vil Listhaug at det samme skal innføres i Norge.

– Ved å trekke tilbake oppholdstillatelsen til foreldrene,­ er det et tydelig signal om hva det norske samfunnet mener om dette, sier Listhaug.

Jan Bøhler, stortings­representant for Arbeiderpartiet i Oslo, er ikke avvisende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er barn som sendes til koranskoler i for eksempel Somalia mot sin egen vilje og opplever grov behandling, sier Bøhler til Vårt Land.

Han sier det viktigste er å finne ut hvor mange dette gjelder, og om barn er der frivillig.

Les også: – Hun er den mest fascinerende i norsk politikk

Venstre-Raja: – Frp er uspiselige

Listhaug foran 500 muslimer: – Vi er fullstendig klar over at det finnes ulver i fåreklær

Solberg tar avstand fra Listhaug-utspill

– Hareide sleiker imamer oppetter ryggen