FrP-topp granskes for høye styrehonorar

Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet tilsynssak for perioden da stortingspolitikeren Ulf Leirstein også var styreleder for Moss feriekolonier.
Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet tilsynssak for perioden da stortingspolitikeren Ulf Leirstein også var styreleder for Moss feriekolonier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styremedlemmene i Moss feriekoloni har fått større utbetalinger enn de vanskeligstilte barna. Leder for stiftelsen som nå granskes er stortingspolitiker Ulf Leirstein (FrP).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor delte stiftelsen ut bare 10.000 kroner til vanskeligstilte barn. Honorarene til styremedlemmene var derimot på 75.000 kroner, kan NRK avsløre tirsdag.

De siste fire årene har stiftelsen Moss Feriekolonier hvor stortingspolitiker Ulf Leirstein er leder, utbetalt 285.000 kroner til vanskeligstilte barn, mens styremedlemmene fått til sammen 300.000 kroner i honorarer.

Av dette har 100.000 kroner gått til styreleder Leirstein, viser en gjennomgang NRK har gjort.

Etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet ble gjort kjent med dette har de besluttet å åpne tilsynssak.

– Loven sier at det skal være rimelig sammenheng mellom arbeidsinnsats, ansvar og honorar, sier avdelingsdirektør Siw Heggedal Longvastøl i tilsynet.

Les også: Ulf Leirstein alene om Trump-støtte

Ulf Leirstein ønsker ikke å stille til intervju med NRK, men svarer via e-post at det er et enstemmig styre som har kommet frem til honorarsatsene:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men ikke kun basert på arbeidsmengde. Også basert på at det er naturlig med et honorar for det ansvaret som medfølger et slikt styreverv, skriver han.

Stiftelsen Moss Feriekolonier ble opprettet for mer enn hundre år siden. De skulle «hjelpe barn 0–16 år som har det vanskelig, fortrinnsvis i Moss».

Driften av Storesand Feriekolonier har lenge vært stiftelsens viktigste oppgave. I 2012 mente styret at det ville være så dyrt å sette i stand bygningsmassen og drifte stedet, at de solgte det for 5,2 millioner kroner, skriver NRK.

Les også: Frp-politiker vil ha lukkede mottak for asylbarn og full kontroll av norske grenser