Kenya venter på valgresultatet – to valgkretser mangler

Demonstranter som støtter landets sittende president Uhuru Kenyatta feirer i gatene i Nairobi mens de venter på resultatet fra valget.
Demonstranter som støtter landets sittende president Uhuru Kenyatta feirer i gatene i Nairobi mens de venter på resultatet fra valget. Foto: Jerome Delay / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kenyanere venter i spenning på resultatet av landets presidentvalg. Resultatene fra to valgkretser er ennå ikke ferdig opptalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser valgkomiteen i landet fredag. De har mottatt 288 stemmeskjemaer fra landets 290 valgkretser, uttalte valgkomiteens leder Ezra Chiloba.

– Jeg vet det er mye spenning, men det er viktigere å være presis enn å forhaste prosessen, sa han.

Det har brutt ut voldelige demonstrasjoner flere steder i landet etter at opposisjonsalliansen NASA denne uka hevdet at valgresultatene har blitt hacket og manipulert, og krevde at deres kandidat ble utnevnt til president.

En tidlig opptelling ga den sittende presidenten Uhuru Kenyatta 54,2 prosent av stemmene, mens hans motkandidat Raila Odinga fikk 44,9 prosent stemmer.

Opposisjonsalliansen NASA opplyste fredag ettermiddag at de vil ha tilgang til valgkomiteens servere og sier de da vil godta valgresultatet selv om det er Kenyatta som står som vinner.

Valgkomiteen sammenligner resultatene fra det elektroniske stemmesystemet med opptellingen fra papirskjemaer fra valglokalene. Dette er et ekstratiltak som ble opprettet etter opposisjonsalliansens anklager.