FBI aksjonerte mot hjemmet til Trumps tidligere valgkampsjef

Manafort gikk av som Trumps valgkampsjef i august 2016.
Manafort gikk av som Trumps valgkampsjef i august 2016. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI aksjonerte i juli mot hjemmet til president Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort som del av Russland-etterforskningen, melder Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen skriver onsdag at de føderale tjenestemennene beslagla dokumenter og «annet materiale» under aksjonen mot Manaforts hjem i delstaten Virginia tidlig på morgenen 26. juli.

FBI-tjenestemennene som aksjonerte mot Manaforts hjem, jobber med spesialetterforsker Robert Mueller, ifølge avisen.

Blant spørsmålene Mueller etterforsker, er hvorvidt Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget i fjor.

Manaforts talsmann Jason Moloni bekrefter onsdag ettermiddag at FBI aksjonerte mot hjemmet til den tidligere valgkampsjefen, og sier at Manafort samarbeidet med FBI. Moloni kommenterer imidlertid ikke når aksjonen fant sted, eller i hvilken sammenheng den ble gjennomført.

Det er uklart hvor betydningsfullt materialet som ble beslaglagt, er, skriver Washington Post. Beslaget består blant annet av dokumenter som Manafort allerede har overlevert Kongressen, opplyser kilder nær etterforskningen til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manafort har tidligere overlevert dokumenter til komiteer i Kongressen som etterforsker Russlands angivelige innblanding i presidentvalget.

Manafort tiltrådte som Trumps valgkampsjef i juni 2016. Han gikk av i august samme år etter anklager om at han hadde mottatt store beløp som kan knyttes til den tidligere prorussiske regjeringen i Ukraina.

Manafort deltok på det mye omtalte møtet i juni 2016 der blant annet presidentens sønn, Donald Trump jr., hans svigersønn Jared Kushner og en russisk advokat deltok. I juli i år forklarte Manafort seg frivillig om møtet for medlemmer at Senatets etterretningskomité.

Aktuelt:

Senatet har godkjent Christopher Wray som ny FBI-sjef

– Trumps tidligere valgkampsjef prøvde å fremme Putins interesser