Regjeringen i London avviser at det er enighet om brexitregning

Et snaut flertall av britene stemte i fjor for å forlate EU, og landet skal etter planen trå ut i mars 2019. Her britenes statsminister Theresa May i Brussel i juli. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
Et snaut flertall av britene stemte i fjor for å forlate EU, og landet skal etter planen trå ut i mars 2019. Her britenes statsminister Theresa May i Brussel i juli. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske regjeringen avviser medieopplag om at den skal ha tilbudt EU 40 milliarder euro som betaling for brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var The Sunday Telegraph som meldte at det var enighet i regjeringen om at Storbritannia skulle tilby seg å betale rundt 40 milliarder euro (rundt 400 milliarder kroner) som en engangsavgift.

EU har krevd at dette spørsmålet må avklares før det kan komme i gang med forhandlinger om handelsvilkår.

Statsminister Theresa Mays talsmann James Slack sier mandag at «han ikke kjenner igjen tallet». Han la imidlertid til at Storbritannia er innstilt på å betale en rimelig sum for sine forpliktelser.

EUs budsjettkommissær Günther Oettinger sier til avisen Bild at britene vil være bundet av tidligere beslutninger og at de derfor må regne med å betale inn til fellesbudsjettet minst til 2020.

Et snaut flertall av britene stemte i fjor for å forlate EU, og landet skal etter planen trå ut i mars 2019.

Oettinger la til at Storbritannias uttreden vil bety et tap for felleskassen på mellom 10 og 12 milliarder euro (90 til 120 milliarder kroner) årlig. Dette skal dekkes opp ved en kombinasjon av kutt i pengebruk og økte bidrag fra øvrige medlemsland.

Budsjettkommissæren anslår at Tyskland vil måtte øke sine innbetalinger med «et ettsifret antall milliarder euro».

Les også: Britene vil betale 40 milliarder euro i Brexit-regning