Kisljak: Samtalene med Flynn handlet om samarbeid

Michael Flynns møter med den russiske ambassadøren i USA var uskyldige saker, mener ambassadøren selv. Flynn måtte trekke seg etter at han ikke fortalte sannheten om møtene til visepresident Mike Pence. Foto: AP/Carolyn Kaster/NTB scanpix)
Michael Flynns møter med den russiske ambassadøren i USA var uskyldige saker, mener ambassadøren selv. Flynn måtte trekke seg etter at han ikke fortalte sannheten om møtene til visepresident Mike Pence. Foto: AP/Carolyn Kaster/NTB scanpix) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands tidligere ambassadør til USA, Sergej Kisljak, sier samtalene med tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn gikk for seg på korrekt vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kisljak sier lørdag at samtalene hans med USAs president Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver omhandlet amerikansk-russisk samarbeid, ifølge Reuters.

– Vi snakket kun om enkle ting. Kommunikasjonen var helt korrekt, rolig og helt åpen. Uansett var det ingen hemmeligheter på vår side, sier Kisljak på russisk-TV.

– Det er en rekke saker som er viktige for samarbeidet mellom Russland og USA, først og fremst terror. Og det var en av tingene vi diskuterte, fortsetter han.

Les også: New York Times: Muellers team ba om Flynn-dokumenter

Den tidligere ambassadøren var i juli ferdig i jobben og vendte tilbake til Moskva. Den 66 år gamle diplomaten havnet i rampelyset da hans samtaler med Flynn ble kjent. Flynn måtte trekke seg som nasjonal sikkerhetsrådgiver etter å ha løyet til visepresident Mike Pence om sine samtaler med den russiske ambassadøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2016 hadde Kisljak også møter med Jeff Sessions, som senere ble justisminister under Trump.

Sentrale Trump-medarbeidere mistenkes for å ha samarbeidet med Russland om å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton i forkant av presidentvalget i november i fjor. Påstandene om dette er nå gjenstand for gransking, både av Kongressen og FBI.

Les også: Trump fyrer av bredside mot Russland-sporet