Listhaug oppfordrer til å angi flyktninger på hjemreise

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sylvi Listhaug oppfordrer vanlige folk – og særlig de som er i kontakt med barn – til å melde ifra til UDI om flyktninger som drar på reiser til hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk har kommet til meg i valgkampen og fortalt om naboer og andre i lokalsamfunnet som har vært på ferie i landet de flyktet fra. Og det synes mange er veldig rart ettersom disse når de kom til Norge sa de flyktet fra krig og forfølgelse, men likevel finner at de kan reise tilbake dit på ferie, sier innvandrings- og integreringsministeren til NRK.

Frp-statsråden mener at voksne som er i kontakt med flyktningbarn har et spesielt ansvar for å si ifra til Utlendingsdirektoratet (UDI) hvis de har informasjon om flyktninger som enten har vært på reise eller skal på reise til hjemlandet.

UDI har for tiden 78 saker gående mot folk de mener har misbrukt asylinstituttet gjennom å hevde at de trenger beskyttelse i Norge, for så å dra på reise til hjemlandet etter å ha fått innvilget opphold, får kanalen opplyst av Justisdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det skal ikke være lov til å ha den type ferier, men vi kan jo ikke oppfordre til angiveri. Det statsråden bygger opp til her skaper skepsis og mistillit, og jeg er redd innvandrere ikke tør å delta aktivt i vårt samfunn, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Aktuelt:

Lysbakken: Frp og Listhaugs politikk gjør innvandring utfordrende

Nær åtte av ti Frp-velgere mener norske verdier er truet

Jensen vil stille språkkrav for å gi Nav-støtte