Solberg kritisk til Aps skatteløfter

Statsminister Erna Solberg (H) har startet valgkampen på hjemmebane, med besøk i Bergen.
Statsminister Erna Solberg (H) har startet valgkampen på hjemmebane, med besøk i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) tror ikke på Ap-leder Jonas Gahr Støres løfter om at han ikke vil øke skattene med mer enn 15 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare å se på byene Ap styrer. Der øker skattene mye mer enn hva de lovet på forhånd. Det er ingen grunn til å tro at Ap vil gjøre noe annet hvis de får styre landet. Det blir fort sånn at mange flere kommer til å få skatteøkninger enn det Ap sier, sier Solberg til VG.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg er i gang med valgkampen, og besøker Vestlandet og Agder denne helgen. Lørdag fikk hjembyen besøk, med avstikkere til nabokommunene Sotra, Fjell og Sund.

Les også: Martin Kolberg vil ha Ap til å ta inn mer skatt

Solberg kommenterte også Arbeiderpartiets planer om hvilke partier de vil samarbeide med etter valget. Støre har tidligere sagt at det er uaktuelt å gå i regjering med Rødt og Miljøpartiet De Grønne, men har åpnet for samarbeid med Venstre og KrF.

– KrF og Venstre har ikke sagt at de vil ha et sånt samarbeid, men ønsker å fortsette et samarbeid med Høyre. Sånn sett tegner Støre bilder av et regjeringssamarbeid som ikke er realistisk, sier statsministeren.

Støre har tidligere gjort det klart at Ap vil øke skattene med maks 15 milliarder kroner, uansett hvem de eventuelt sitter i regjering med.

Les også: - Skattelette er kontantstøtte til rikingene

Personvernpolicy