USA ber ambassadeansattes familier forlate Venezuela

Video: Opptøyene fortsetter i Venezuela.

USA ber familiemedlemmer til ansatte på den amerikanske ambassaden om å forlate Venezuela før den kontroversielle folkeavstemningen søndag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksdepartement advarer også amerikanske statsborgere om å reise til landet som den siste tiden har vært preget av opptøyer og uro.

Søndagens valg skal resultere i en grunnlovsforsamling som får i oppdrag å skrive utkast til ny grunnlov i Venezuela.

Opposisjonen, som har flertallet i nasjonalforsamling, er rasende over å bli forbigått og anklager Maduro for å legge til rette for diktatur.

Også canadiske myndigheter fraråder folk å reise til Venezuela.

– Vi fraråder alle ikke-nødvendige reiser til og opphold i Venezuela. Dersom du oppholder deg i Venezuela og din tilstedeværelse i landet ikke er nødvendig bør du vurdere å forlate landet, skriver canadiske myndigheter på sine nettsider.

Les også: Venezuelas opposisjon vil demonstrere i ytterligere tre dager

Les også: To drept og tre skadd i Venezuela-valg

Over 100 mennesker er drept i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Venezuela de siste fire månedene.

Anti-government protesters face-off security forces blocking them from marching to the Supreme Court in Caracas, Venezuela, Saturday, July 22, 2017. Protesters marched through the Venezuelan capital, chanting and waving flags in an escalating push to stop President Nicolas Maduro's plan to rewrite the constitution. National guard troops launched tear gas in at least one location in Caracas, blocking protesters with clouds of white gas and rows of officers on motorcycles. (AP Photo/Fernando Llano) Foto: Fernando Llano / AP
Anti-government protesters face-off security forces blocking them from marching to the Supreme Court in Caracas, Venezuela, Saturday, July 22, 2017. Protesters marched through the Venezuelan capital, chanting and waving flags in an escalating push to stop President Nicolas Maduro's plan to rewrite the constitution. National guard troops launched tear gas in at least one location in Caracas, blocking protesters with clouds of white gas and rows of officers on motorcycles. (AP Photo/Fernando Llano) Foto: Fernando Llano / AP

Personvernpolicy