Senatet-topp ber Trump stoppe mobbingen av Sessions

– Jeg skulle ønske at det stanset, sier den republikanske senatoren Bob Corker om hvordan Donald Trump trakasserer og mobber sin egen justisminister offentlig – senest i en krass Twitter-tirade i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag fikk Sessions støtte fra demokratenes fraksjonsleder, senator Chuck Schumer, som også reagerer sterkt på presidentens krasse Twittermeldinger.

– President Trump gjør sitt ytterste for å undergrave sin egen justisminister, hans aller første støttespiller og beste venn i Senatet (se video øverst i saken).

I en rekke Twitter-meldinger har presidenten refset Jeff Sessions. Sist uke sa Trump rett ut at han angret på at han utnevnte ham til justisminister.

Grunn: Sessions har erklært seg inhabil til å lede Russland-granskingen, påstandene om at Donald Trumps valgkampstab samarbeidet med Russland om å sverte Hillary Clinton før presidentvalget sist høst.

Trump skal angivelig ønske at justisministeren skal sparke spesialetterforsker Robert Mueller, som leder granskingen i Sessions sted, og spyr ut Twitter-meldinger der han kaller Sessions for å være svak og kriserammet.

Republikansk tungvekter advarer Trump

TALER MOT TRUMP: – Jeg tror ikke presidenten faktisk går det til det skritt å sparke justisminister Sessions. Jeg tror de skjønner at det er svært problematisk, sier Bob Corker, avbildet i Senatet onsdag. Han var en av ni republikanere som stemte mot Trumps helseplan i Senatet. Foto: Justin Sullivan / AFP
TALER MOT TRUMP: – Jeg tror ikke presidenten faktisk går det til det skritt å sparke justisminister Sessions. Jeg tror de skjønner at det er svært problematisk, sier Bob Corker, avbildet i Senatet onsdag. Han var en av ni republikanere som stemte mot Trumps helseplan i Senatet. Foto: Justin Sullivan / AFP

Men nå får Sessions full støtte av en av tungvekterne i det republikanske parti, Bob Corker, som er formann i utenrikskomiteen i Senatet.

– Jeg tror ikke presidenten faktisk går til det skritt å sparke justisminister Sessions. Jeg tror de skjønner at det er svært problematisk. Men jeg synes presidenten gjør det vanskelig for ham. Å gå av er noe Sessions må få bestemme selv. Jeg ser ingen profesjonell grunn til det at han skulle gå av, sier Corker i et lengre intervju med The Washington Post.

Les også: Trump peprer motstanderne med nye skjellsord

Han sier han aldri har hørt noen klage på Sessions, og minner om at Trump og justisministeren har et svært nært forhold. Sessions har tilbragt flere dager som gjest på Trump-familiens landsted Mar-A-Lago i Florida.

– Stort feilsteg å sparke Mueller

Om hvordan presidenten oppfører seg mot Sessions, som var en av Trumps mest solide støttespillere før han ble innsatt som president, sier Corker kort:

– Jeg skulle ønske at det stanset.

Corker advarer også presidenten mot å sparke spesialetterforsker Robert Mueller.

– Jeg klarer ikke å se for meg at det vil finne en seriøs samtale i Det hvite hus om å sparke Mueller, sier han.

– Det ville være et stort feilsteg, en stor feilvurdering, slår Corker fast, og sier at det å diskutere det seriøst offentlig er å kaste bort tiden.

Les også: Fakta og «fake news» om Trumps første halvår

– Ingen tvil om Russland-innblanding

Russland-granskingen har ligget som en mørk sky over Trump-administrasjonen helt fra starten av. Nylig ble det avslørt at hans sønn Donald Trump jr., kampanjeleder Paul Manafort og svigersønnen Jared Kushner møtte opp i et møte med en russisk advokat som hevdet å ha en drittpakke på Hillary Clinton. I sitt epost-svar til advokatens kontakt skrev Don jr.«at han elsket det».

Likevel kaller Trump og familien Russland-etterforskningen konsekvent for en «bløff» og en «heksejakt». Det reagerer senatoren på:

– Det er ingen tvil om at Russland prøvde å påvirke utfallet av valget, sier Corker til The Washington Post.

Han mener det Trump kaller bløff er at presidenten og familien skal ha samarbeidet med russerne.

Personvernpolicy